Federaţia Internaţională de Baschet Asociaţie a anunţat, marţi, cluburile înscrise în FIBA Europe Cup - ediţia 2017-18 că tragerea la sorţi pentru tururile preliminare şi faza grupelor se va desfăşura pe data de 3 august, la Munchen, în Germania.

22 echipe vor disputa primul tur preliminar al FIBA Europe Cup, printre care şi formaţia bihoreană CSM CSU Oradea.

Posibilii adversari ai echipei orădene în primul tur sunt: BC Balkan Botevgrad (Bulgaria), BC Sokhumi (Georgia), S.Oliver Würzburg (Germania), Szolnoki Olaj KK (Ungaria), KR (Islanda), Bnei Herzliya (Israel), BC Nevezis (Lituania), CSU Sibiu (România), Parma (Rusia), KFUM Boras Basket (Elveţia) şi Demir Insaat Büyükcekmece (Turcia).

Cele 11 învingătoare din primul tur preliminar se vor califica în turul al II-lea, alături de alte 9 echipe, care sunt  calificate direct pentru această fază. Va rezulta, astfel, un tur al doilea cu zece dueluri, iar învingătoarele din turul al II-lea preliminar se vor califica în grupele FIBA Europe Cup 2017-18.

Programul celor două tururi preliminare este următorul:

Turul 1

- Manşa 1 - 20 septembrie

- Manşa 2 - 27 septembrie

Turul 2

- Manşa 1 - 4 octombrie

- Manşa 2 - 11 octombrie

FIBA a mai precizat că există posibilitatea ca anumite echipe eliminate în tururile preliminare ale Basketball Champions League să nu dorească participarea în FIBA Europe Cup. Prin urmare, retragerea acestor echipe va conduce la situaţia ca anumite echipe încrise în FIBA Europe Cup să dispute un singur tur preliminar.

De asemenea, FIBA a anunţat că procedura completă cu privire la tragerea la sorţi, lista oficială a echipelor participante şi detalii cu privire la tragerea la sorţi vor fi furnizate în cursul săptămânii următoare, după tragerea la sorţi din Basketbal Champions League.