Pentru baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea urmează o perioadă în care vor susţine trei jocuri consecutive pe teren propriu. Primul dintre aceste va avea loc sâmbătă seară, de la ora 20:30, cu CSO Voluntari.

Meciul este programat la Oradea Arena şi contează pentru etapa a 20-a din sezonul regulat al Ligii Naționale, respectiv runda cu numărul 2 din Grupa valorică 1-10.

Orădenii vin după victoria obţinută în deplasare, pe terenul lui Rapid, în timp ce ilfovenii au cedat săptămâna trecută la Sibiu. Ca urmare, CSM CSU Oradea ocupă locul 2 cu un bilanţ general de 7-2, pe când avdersarii din acest weekend se află la mijlocul clasamentului, pe locul 5, cu un bilanţ general de 4-5.

Totuşi, după cum notează şi site-ul oficial al clubului orădean, între timp, CSO Voluntari a obținut o victorie la 20 puncte diferență în competiția European North Basketball League, acolo unde joacă în premieră. Astfel, formația antrenată de letonul Ainars Bagatskis s-a calificat în play-off-ul acestei competiţii cu un bilanț general de 6-1.

Înaintea disputei de sâmbătă, care va putea fi urmărită şi pe micul ecran, în transmisiunea celor de la Digi Sport, dar și online pe platforma de YouTube FRB TV,  echipa pregătită de Cristian Achim nu se confruntă cu probleme de lot.  Inclusiv Jon Arledge a revenit în programul echipei, după ce s-a confruntat cu o problemă de sănătate.

De partea cealaltă, cei de la Voluntari îl au în lot şi pe orădeanul Titus Nicoară, iar între jucătorii străini, „principalele pericole sunt reprezentate de către Trevon Allen și Rashard Odomes, jucători redutabili în faza de atac”, după cum mai notează site-ul oficial al clubului orădean, în avancronica acestui duel.

Un aspect interesant îl reprezintă situaţia confuntărilor directe dintre cele două echipe, 9 la număr până acum, iar bilanţul este favorabil formaţiei din Voluntari, care conduce la general cu scorul de 5-4.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!