După meciurile din campionat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea se întorc la jocurile din cupele europene. Astfel, miercuri seară, de la ora 19:15, trupa bihoreană va evolua în Bulgaria, în cadrul etapei a 5-a din Grupa E a FIBA Europe Cup.

„Roş-albaştrii” vor întâlni echipa locală Rilski Sportist Samokov, într-o partidă ce va putea fi urmărită în direct pe canalul YouTube FIBA - The Basketball Channel.

CSM CSU Oradea se prezintă la acest joc cu un moral bun, după o serie de victorii, atât în campionat, cât şi în LEN Europe Cup, aici unde ocupă primul loc în grupă, cu un bilanţ de 3 victorii şi o înfrângere.

De altfel, în jocul tur cu bulgarii de la Rilski Sportist, jucătorii echipei orădene s-au impus şi pornesc cu prima şansă în acest duel, chiar dacă vor evolua în deplasare, întrucât cei de la Samokov ocupă ultimul loc în grupă, cu patru înfrângeri din patru jocuri.

Și la capitolul motivaţie, formația antrenată de Cristian Achim stă mai bine, întrucât are nevoie de victorie în acest joc, pentru a-și spori șansele de calificare în faza următoare. În schimb, gruparea bulgară pregătită de către Ludmil Hadjisotirov va juca pentru palmares și va căuta primul succes în faza grupelor la ultima apariție pe teren propriu.

După cum notează site-ul clubului orădean, Rilski are un parcurs impecabil în campionatul bulgar. Gruparea din Samokov are 6-0 la general, fiind lider al clasamentului. „Precedentul meci disputat de această echipă s-a consemnat pe 17 Noiembrie, atunci când a depășit pe Beroe, în propriul fief, scor 100-84. Așadar, fără victorie în grupele FIBA Europe Cup, dar fără înfrângere în campionatul Bulgariei până la această oră pentru Rilski Sportist”.

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au deplasat în efectiv complet în Bulgaria, dar apariţia în joc a lituanianului Donatas Tarolis este puțin probabilă, pentru că, deşi este refăcut în urma entorsei de gleznă suferite în urmă cu două săptămâni, „este necesară pregătirea sa fizică și sportivă pentru reintrarea în joc”, după cum informează conducerea clubului bihorean, care precizează şi că „până la această oră, Doni nu a efectuat niciun antrenament cu adversar”.

În celălalt meci al etapei a 5-a din Grupa E a FIBA Europe Cup, Cholet Basket din Franţa va primi vizita belgienilor de la Kangoeroes Mechelen.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!