Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au programat miercuri seară un nou joc în cadrul fazei grupelor FIBA Europe Cup.

De această dată, roş-albaştrii vor evolua în deplasare, în Finlanda, pe terenul echipei Kataja Basket.

Partida are loc la Motonet Areena din Joensuu cu începere de la ora 18.30 și face parte din etapa a II-a a Grupei J.

Se vor întâlni două echipe care au pierdut săptămâna trecută, în prima etapă a grupelor. Dacă CSM a cedat jocul de pe teren propriu cu slovacii de la Patrioti Levice, în schimb Kataja a fost învinsă în deplasare, pe terenul polonezilor de la Legia Varșovia, la o diferenţă de 23 de puncte.

Totuşi, în weekend orădenii s-au redresat, reuşind să obţină o victorie în campionat, pe terenul celor de la CSM Constanța. În schimb, finlandezii de la Kataja Basket au pierdut şi jocul din campionatul intern în etapa din weekend, ajungând la o serie de trei înfrângeri consecutive în toate competiţiile.

„Kataja este o echipă ce mizează pe un joc ritmat. Finlandezii aleargă foarte bine și joacă foarte mult pe tranziție, astfel încât va fi mare nevoie de un nivel de efort fizic ridicat pentru a obține victoria. Scandinavii au efectuat un transfer în cursul acestor zile, legitimând un pivot american, dar prezența acestuia pe teren la meciul de miercuri este incertă. Se anunță un meci important în condițiile sistemului de calificare utilizat pentru actuala ediție. După ce au pierdut deja un meci, ambele echipe vizează victoria, una absolut necesară pentru a continua campania europeană cu șanse de calificare în faza următoare din FIBA Europe Cup”, transmite clubul orădean, pe site-ul oficial.

Spre deosebire de jocul din prima etapă, din compania campioanei Slovaciei, pentru acest joc antrenorul Cristian Achim poate conta pe serviciile lui Donatas Tarolis, jucător care a revenit după accidentare în meciul de sâmbătă de la Constanţa, iar acest lucru s-a simţit imediat în evoluţia echipei.

De precizat că CSM CSU Oradea s-a mai duelat cu echipa finlandeză Kataja Basket în ediţia 2016-2017 a Ligii Campionilor, când a câştigat ambele partide.

Roş-albaştrii au mai avut, însă, un adversar finlandez, pe Karhu Basket în preliminariile aceleiași competiții, în ediția 2018-2019.

Suporterii echipei orădene pot urmări evoluţia favoriţilor din jocul de miercuri seară, de la ora 18:30, cu Kataja Basket, în direct pe canalul de YouTube FIBA The Basketball Channel.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!