Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea susţin marţi seara primul joc cu Dinamo din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale, de fapt sferturile de finală ale competiţiei.

Nu se ține la noua Polivalentă 

Meciul dintre CSM CSU Oradea şi Dinamo va avea loc în Arena Antonio Alexe, nu în noua sală polivalentă cu 5.300 de locuri, denumită Oradea Arena. Motivul? Trupa pregătită de antrenorul Cristian Achim nu a efectuat încă destule antrenamente în noua sală şi preferă să evolueze pe suprafaţa de joc pe care o cunoaşte cel mai bine.

Este posibil însă ca din semifinale, dacă se va ajunge acolo, CSM-ul să-şi dispute jocurile de pe teen propriu în Oradea Arena.

Cei mai buni din trei partide

Ajunsă pe locul II, după un final de sezon regulat foarte bun, trupa bihoreană urmează să joace în primul tur cu ocupanta poziţiei a VII-a, Dinamo Bucureşti.

Se va juca după sistemul "cel mai bun din trei partide", iar prima dispută este programată la Oradea, pe terenul echipei mai bine cotate. Tot aici ar urma să se dispute şi meciul al treilea, dacă se va mai ajunge la el.

Primul duel dintre CSM CSU Oradea şi Dinamo Bucureşti din play-off este programat marţi cu începere de la ora 18:45, în Arena Antonio Alexe.

"Se anunţă o confruntare interesantă. Bucureştenii alcătuiesc o echipă combativă, cu calitate atletică şi care îşi doreşte să lase totul pe teren din punct de vedere al efortului. Aceasta este eticheta antrenorului Hakan Demir. De altfel, de la venirea acestui antrenor la cârma echipei, formaţia alb-roşie a câştigat 10 din cele 16 partide disputate", transmite conducerea clubului bihorean pe site-ul oficial, în prefaţa jocului.

În direct 

"Roş-albaştrii" orădeni au o serie activă de opt victorii, reușind să termine sezonul regular pe locul al 2-lea. Cea de-a opta victorie a fost obținută zilele trecute pe terenul celor de la CSO Voluntari.

În schimb, Dinamo Bucureşti a câştigat cinci din ultimele şapte partide.

În sezonul regulat, CSM CSU Oradea a câştigat ambele jocuri cu Dinamo, scor 77-61, la Bucureşti, în luna octombrie, respectiv 79-67, la Oradea, într-un meci desfăşurat în urmă cu mai puţin de o lună.

Este de precizat şi faptul că echipa orădeană întâlneşte în acest tur al play-off-ului echipa cu cele mai multe titluri naţionale din istoria baschetului masculin din România, dinamoviştii fiind de 22 de ori campionii României, ultima dată însă în sezonul 2002-2003.

CSM CSU Oradea are trei titluri de campioană naţională, adjudecate în ediţiile 2015-2016, 2017-2018 şi 2018-2019.

Jocul de marţi, cu începere de la ora 18:45, va fi transmis în direct la TV, pe Digi Sport şi Prima Sport, dar şi online, pe FRB TV (YouTube).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!