După seria celor trei jocuri accesibile din campionat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea îşi îndreaptă atenţia asupra primei confruntări din cea de-a doua fază a grupelor FIBA Europe Cup.

Este vorba despre meciul cu Benfica Lisabona, care va conta pentru prima etapă din Grupa K din TOP 16 a FIBA Europe Cup. Partida va avea loc miercuri, de la ora 18, la Arena Antonio Alexe.

Disputa va reprezenta cel de-al 70-lea meci în cupele europene pentru formaţia orădeană, care a câştigat până acum 29 de confruntări.

După cum precizează site-ul clubului orădean, Benfica Lisabona este cel de-al 32-lea adversar din cupele europene pentru "roş-albaştri", care s-au duelat până în prezent cu echipe din 18 ţări.

Campioană de 27 de ori în Portugalia, Benfica Lisabona are în palmares şi 22 de Cupe ale Portugaliei şi 14 SuperCupe ale Portugaliei. În sezonul 2020-2021 cei de la Benfica au ajuns până în semifinale în campionatul intern, iar în noul sezon au 7-1 la general şi ocupă locul al 2-lea, la egalitate cu Sporting CP Lisabona, un alt adversar al CSM-ului din această fază din FIBA Europe Cup.

În actuala ediţie a FIBA Europe Cup, Benfica a câştigat mai întâi turneul preliminar de la Groningen, calificându-se pentru grupele competiţiei. Acolo a făcut parte din Grupa C, unde a obţinut cinci victorii din şase posibile.

La echipa portugheză evoluează în prezent şi fostul jucător al orădenilor Aaron Broussard, care este liderul formaţiei.

După cum mai informează conducerea clubului bihorean, echipa CSM CSU Oradea se pregăteşte în formulă completă pentru această partidă.

Meciul de miercuri seara va fi transmis în direct pe DigiSport 2, dar şi pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.

Spectatorii vor avea acces în lima a 30% din capacitatea tribunelor şi doar cei care deţin certificat verde. Prețul biletelor pentru meci e cuprins între 5 și 20 de lei și pot fi cumpărate online, de pe Eventbook.ro