După victoria de la Târgu Jiu, obţinută în prelungiri, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea îşi îndreaptă atenţia asupra primului joc din 2022 din FIBA Europe Cup. Miercuri seara ei vor juca la Lisabona, cu Benfica, într-o partidă ce va conta pentru etapa a 4-a a Grupei K.

Va fi cel de-al treilea meci pe care "roş-albaştrii" îl vor susţine în acest sezon în Portugalia, după disputele cu FC Porto şi Sporting Lisabona.

Deşi jocul va opune două formaţii cu situaţii în clasament diametral opuse, partida se anunţă foarte dificilă pentru orădeni. Aceştia nu şi-au revenit complet după ce o parte a echipei s-a îmbolnăvit de Covid-19 la finalul anului trecut. 

CSM CSU Oradea are un bilanţ general în această grupă de două victorii şi nici o înfrângere, dar şi un joc mai puţin disputat, cel amânat cu polonezii de la Trefl Sopot, în timp ce Benfica este la 0-3 la jumătatea grupei. "Benfica se prezintă la duelul cu CSM CSU Oradea după ce a participat la turneul de Cupa Ligii Portugaliei. Acesta s-a încheiat duminică, Benfica disputând finala. De asemenea, aceeaşi echipă a jucat deja de trei ori în cursul lunii ianuarie cu concitadina Sporting CP", notează site-ul clubului CSM Oradea.

În meciul tur, de la Oradea, desfăşurat pe 8 decembrie, CSM CSU a reuşit o victorie mare, impunându-se cu scorul de 68-56 în faţa titratei echipe portugheze Benfica Lisabona.

Înaintea plecării, care a avut loc luni, "roş-albaştrii" au efectuat testul COVID-19, obligatoriu pentru a li se permite intrarea pe teritoriul Portugaliei. În urma lui, după cum anunţă conducerea clubului, "toţi componenţii delegaţiei au rezultate negative, astfel încât echipa se poate pregăti pentru acest meci în formulă completă".

Jocul cu Benfica Lisabona, de miercuri seara, din cadrul etapei a 4-a a Grupei K din FIBA Europe Cup va avea loc cu începere de la ora 23 şi va putea fi văzut în România, în direct, pe canalul YouTube FIBA – The Basketball Channel.