După victoria din Belgia, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea se întorc acasă şi, sâmbătă seară, vor disputa un nou joc în campionatul Ligii Naţionale. La Oradea Arena, elevii antrenorului Cristian Achim vor primi replica echipei CSM Focşani.

Partida este programată cu începere de la ora 19, dar nu va fi televizată, urmând a fi disponibilă doar pe canalul YouTube FRB TV.

Înaintea jocului, care contează pentru etapa a 8-a, CSM CSU Oradea are 5-1 la general și se situează pe locul al 2-lea în Conferința B, în timp ce CSM Focșani, cu un bilanţ de 2-4 ocupă locul al 8-lea, penultimul.

Cum bihorenii sunt în formulă completă, toți jucătorii fiind apți, ei pornesc mari favoriţi în acest meci şi speră să-şi adjudece şi cea de-a zecea victorie consecutivă din toate competiţiile.

În ceea ce priveşte echipa din Focşani, aceasta este antrenată de Mihai Petruț şi mizează pe șase jucători străini, dintre care trei americani, un canadian, un sârb și un ucrainean.

Doi dintre jucătorii echipei din Vrancea au evoluat în trecut şi pe la CSM CSU Oradea. Este vorba despre Pavle Reljic şi Cătălin Petrișor, ultimul fost chiar campion cu echipa bihoreană.

Cu ocazia acestui meci, şi pentru a marca intrarea în luna decembrie, se vor desfășura în paralel două acțiuni cu scop caritabil.

Astfel, înaintea primului angajament al jocului, suporterii vor fi invitați să arunce jucării de pluș pe parchetul de la Oradea Arena.  Cealaltă acțiune este legat tot de sărbătorile de iarnă. „Toți cei care doresc și pot să asiste la meciul cu CSM Focșani sunt invitați să aducă un cadou și să-l ofere unui copil din această listă. „Shoebox-ul” poate fi lăsat la intrarea în Oradea Arena, acolo unde reprezentanții Fundației Comunitare Oradea se vor ocupa de colectarea darurilor oferite de suporteri”, transmite clubul orădean, care precizează şi că „scopul principal al acestor acțiuni rămâne acela de a aduce o bucurie, o rază de lumină, un zâmbet pe chipul copiilor care din păcate nu sunt la fel de norocoși și de fericiți cum ar trebui să fie orice fetiță sau băiețel”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!