Baschetbaliştii de la CSM CSU  Oradea s-au deplasat, la sfârşitul acestei săptămâni, la Bucureşti, unde vor încheia prima fază a sezonului regulat din campionatul Ligii Naţionale, ediţia 2017-2018. Astfel, cu începere de la ora 20.15, elevii antrenorului Cristian Achim vor întâlni echipa CSM Steaua Eximbank.

Partida, care va conta pentru etapa a XXII (ultima), se va desfăşura în Sala Mihai Viteazul, va fi arbitrată de Alexandru Olaru, Bogdan Podar şi Mircea Şerban şi va putea fi urmărită în direct la Digi Sport.

Jocul reprezintă şi un derby al etapei, întrucât se întâlnesc două formaţii vecine de clasament şi situate în prima jumătate a ierarhiei, CSM CSU pe locul 4, iar Steaua Eximbank pe poziţia a 5-a. Orădenii au un punct în plus însă, după ce şi-au adjudecat până în prezent 15 victorii şi au suferit 6 înfrângeri, faţă de 14 victorii şi 7 eşecuri ale steliştilor.

După cum notează şi site-ul clubului bihorean, care prezintă istoria celor două combatante, CSM Oradea este clubul care a luat naştere în anul 2003, iar în anul 2005 a deschis secţia de baschet. În 13 ani pe prima scenă a baschetului românesc, CSM-ul a strâns un titlu naţional, două finale de campionat şi trei de cupă, respectiv patru medalii naţionale şi este clubul cu cea mai consistentă prezenţă în fazele superioare ale deosebit de echilibratelor competiţii organizate sub egida Federaţiei Române de Baschet în ultimii şase ani.

De cealaltă parte, Steaua Bucureşi este o grupare cu 21 titluri naţionale şi o istorie colosală în sportul cu mingea la coş din ţara noastră, "care a oferit baschetului românesc o impresionantă serie de momente de neuitat pe plan internaţional", după cum precizează sursa citată.

Etapa a 22-a a Ligii Naţionale la baschet a debutat vineri, când, la Cluj, U BT din localitate a învins greu pe BC SCM Timişoara, cu 93-91, după ce bănăţenii au condus chiar şi la diferenţe considerabile. Tot vineri, BCM U FC Argeş – BC Timba Timişoara 95-78 şi Politehnica Iaşi – BC Mureş Tg. Mureş 116-58.

În afară de jocul de la Bucureşti, sâmbătă seară, de la ora 19, mai este programat şi meciul Phoenix Galaţi – SCM U Craiova.