Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea a prezentat un nou jucător. De această dată este vorba despre americanul cu cetăţenie portugheză Travante Antonio Williams.

În vârstă de 31 ani, înalt de 1.93 metri şi jucător de pozițiile 2-3, Travante a venit la CSM CSU Oradea din Spania, de la echipa BAXI Manresa. El se află, astfel, la primul contract în baschetul românesc.

„Născut în Alaska, la data de 20 Iulie 1993, Travante Williams este un jucător cunoscut publicului orădean de pe urma confruntărilor din FIBA Europe Cup cu Sporting Lisabona. El a jucat pentru această grupare între 2019 și 2023, fiind o piesă redutabilă în angrenajul aceste echipe. Totodată, noul jucător al CSM-ului a fost adversar al României în precalificările FIBA EuroBasket 2025. Cariera profesionistă a a acestui baschetbalist a demarat în 2016, alături de Tskaltubo (Georgia). După un sezon la această grupare s-a transferat la UD Oliveirense, în Portugalia. Aici a jucat două sezoane, după care au urmat patru stagiuni alături de Sporting”, transmite clubul orădean.

În palmaresul lui Travante Antonio Williams se regăsesc două titluri de campion, o supercupă și o cupă națională în echipamentul celor de la Oliveirense, respectiv un titlu național, două supercupe, două cupe ale ligii și două cupe ale Portugaliei, cu Sporting. De asemenea, în 2023 el a fost desemnat cel mai bun jucător defensiv al ligii în Portugalia.

După cum menționează sursa citată, Travante este şi component al echipei naționale a Portugaliei, el având două jocuri în campania de calificare pentru următoarea ediție EuroBasket în acest an.

În această vară, CSM Oradea i-a mai adus în lot pe conducătorul de joc Brandon Brown, pivoții Kalif Young și Paulius Petrilevičius, dar și pe baschetbalistul orădean Rolland Török, jucător pe poziția 4.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!