Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea anunță un nou transfer. Este vorba despre americanul Justin Carter.

„Jucător de perimetru, capabil să acopere poziții multiple, acesta se află la prima experiență în România. El este al 2-lea jucător din ierarhia celor mai eficienți zece în ediția 2021/22 a Ligii Adriatice care semnează în această vară cu CSM CSU Oradea”, transmit conducătorii clubului bihorean, pe site-ul oficial.

Justin Carter este originar din Maryland, are 35 de ani și este înalt de 1.93 metri. El vine la Oradea din Croația, de la vicecampioana acestei țării, formația KK Zadar. El a evoluat în ultimii doi ani la această echipă, cu care a reușit să cucerească titlul de campion național al Croației în 2021, iar anul trecut a câștigat și Cupa Croației.

În ultimul sezon, 2021-2022, Carter a avut 25 de meciuri în Liga Adriatică, înregistrând medii statistice de 14.2 puncte, 5.8 recuperări și 3.4 pase decisive.

După cariera universitară, din perioada 2006-2010, la nivel profesionist Carter a jucat pentru BK Vahostav-SK Zilina (Slovacia), Vestelspor Manisa, Tire Belediye, Uşak Sportif, Galatasaray Liv Hospital și Pınar Karşıyaka (toate în Turcia), Guangdong Southern Tigers (China), Khimki Moscova (Rusia), Maccabi Kiryat Gat (Israel), BC Astana (Kazahstan), Shabab Al Ahli (Arabia Saudită), Dinamo Sassari (Italia), Chorale Roanne (Franța), Pallacanestro Varese (Italia) și KK Zadar (Croația).

De asemenea, experiența baschetbalistică a lui Justin Carter include două sezoane la nivel de Euroligă, alături de Galatasaray și Pinar. Aici, el a jucat 22 meciuri și a avut medii statistice de 10.4 puncte, 4.7 recuprări și 2.3 pase decisive.

„Extrem de talentat, capabil să creeze și să finalizeze prin orice procedeu baschetbalistic, Justin Carter aduce un plus atât de experiență, cât și de potențial ofensiv pur echipei orădene. El va acoperi pozițiile 2-3 în angrenajul formației antrenate de către Cristian Achim, având capacitatea să joace în orice alcătuire”, după cum mai precizează conducerea clubului orădean.

În acest moment, Carter este cel de-al șaselea jucător străin din lotul formației CSM CSU Oradea pentru următorul sezon. Reamintim că ceilalți stranieri ai „roș-albaștrilor” sunt Erick Neal, Stephen Holt, Donatas Tarolis, Nikola Markovic și Mark Ogden.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!