Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea susţin miercuri seară, pe teren propriu, cel de-al doilea meci din Grupa E a FIBA Europe Cup.

După înfrângerea din Franţa, de pe terenul celor de la Cholet Basket, jucătorii echipei bihorene vor evolua de această dată la Oradea Arena, în compania echipei bulgare Rilski Sportist Samokov.

Meciul este programat de la ora 19 şi va opune formaţiile care au pierdut în prima etapă a grupei. Astfel, dacă orădenii au cedat în Franţa săptămâna trecută, echipa bulgară a fost învinsă pe teren propriu de belgienii de la Mechelen.

„Se anunță un meci important și deloc facil. CSM-ul vine după o dublă deplasare în cadrul căreia a rămas datoare atât ca prestație, cât și din punct de vedere al rezultatelor înregistrate. Întoarcerea în propriul fief poate fi exact ceea ce echipa are nevoie, iar pentru acest lucru sprijinul propriilor suporteri poate să fie de maximă importanță”, transmite conducerea clubului orădean, în prefaţa jocului.

De partea cealaltă, Rilski Sportist este una dintre echipele de top din baschetul bulgar din ultimii ani, având patru cupe cucerite și două finale ale campionatului naţional. De asemenea, a câștigat ultimele două ediții ale SuperCupei din Bulgaria.

De notat că echipa din Samokov a avansat în grupele FIBA Europe Cup din postură de lucky loser şi, ca atare, este cotată cu ultima șansă la calificare din Grupa E.

Din păcate, antrenorul Cristian Achim se confruntă cu o problemă de efectiv. Accidentat în meciul de la Timişoara, din Liga Naţională, jucătorul Mark Ogden are şanse foarte mici să poată evolua în disputa cu bulgarii. „Piciorul său este umflat și americanul resimte dureri la efort, astfel încât șansele ca Ogden să fie prezent pe parchet la meciul cu Rilski sunt infime. Aspectul pozitiv este acela că Mark nu a suferit o ruptură musculară, însă zona în care a încasat lovitura este puternic inflamată, iar recuperarea ar putea să fie ceva mai lungă decât și-ar dori staff-ul tehnic”, după cum transmite conducerea clubului CSM.

Meciul CSM CSU Oradea - Rilski Sportist Samokov nu va fi televizat, dar va putea fi urmărit în transmisiunea directă de pe canalul YouTube FIBA The Basketball Channel.

În celălalt meci al etapei a II-a din Grupa E a FIBA Europe Cup, tot miercuri seară, echipa belgiană Kangoeroes Mechelen se va duela acasă cu Cholet Basket.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!