Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au fost învinşi la o diferenţă de 13 puncte, luni seara, în primul joc pe care l-au disputat la turneul cu numărul 7 din Liga Naţională, programat în această săptămână la Cluj Napoca.

În prima sa partidă de la BT Arena, formaţia bihoreană a întâlnit echipa gazdă, rivala U BT Cluj, în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă destul de clar, după ce "alb-negrii" au condus şi la diferenţe de peste 20 de puncte.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Fometescu, Green, Markovic şi Valeika. Debutul a fost bun pentru "roş-albaştri", CSM-ul având mai multe momente bune de joc, cu precădere în atac, fapt concretizat pe tabela de marcaj. Totuşi, pe finalul primului sfert, gazdele au întors situaţia şi au intrat în prima pauză cu avantajul de trei puncte, scor 23-20.

Din păcate, în secvenţa secundă, situaţia s-a înrăutăţit în jocul echipei bihorene, clujenii având momente de dominare, iar Stipanovic şi Tarolis au înscris cu generozitate. În tot acest timp, Oradea a încercat diferite formule, dar la jumătatea partidei U BT Cluj avea un avantaj de 11 puncte, scor 48-37.

După pauza mare, U-BT s-a desprins pe tabelă, la 18 puncte, dar CSM CSU a mai recuperat după un parţial de 6-0. După un timeout al gazdelor, trupa pregătită de Mihai Silvăşan a revenit în control şi s-a desprins la un nou maxim pe tabela de marcaj. Aaron Broussard a înscris ultimul coş al sfertului III, iar în ultima pauză U BT conducea cu 70-54.

Din păcate, nici în ultimele zece minute jocul CSM-ului nu s-a îmbunătăţit, iar diferenţa pe tabelă a crescut la peste 20 de puncte. Pe final "roş-albaştrii" au mai redus din diferenţă, pierzând jocul la 13 puncte diferenţă, scor final 90-77 pentru U BT.

Dacă formaţia clujeană are 11 victorii din 11 posibile şi arată o forţă deosebită în acest sezon, în schimb CSM CSU Oradea a suferit cea de-a patra înfrângere din campionat, rămânând pe poziţia a 6-a.

În meciul de luni, Giordan Watson a fost cel mai bun marcator de la CSM CSU, cu 16 puncte. L-a secondat Aaron Broussard, care a terminat cu 13 puncte, în timp ce Garlon Green şi-a trecut în cont 12 puncte. De la clujeni, Andrija Stipanovic şi Donatas Tarolis au fost cei mai eficienţi, cu câte 20 de puncte fiecare.

Marţi, de la ora 16:30, CSM CSU Oradea va întâlni Steaua Bucureşti, în cel de-a doilea şi ultimul joc al turneului de la Cluj. Partida va fi televizată de Digi Sport şi Look Sport.