Aşa cum a anticipat antrenorul Cristian Achim, după jocul din campionat de acasă cu CSM Petrolul, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au avut viaţă grea miercuri seara în Italia, pe terenul titratei echipe Itelyum Varese, care s-a impus cu scorul de 100-81.

„Dacă vom juca la fel în Italia, vom primi 125 de puncte, pentru că aceea este o echipă monstruoasă pe faza ofensivă. Dacă vom continua să jucăm cu nivelul acesta de apărare, şansele sunt zero”, a spus tehnicianul echipei orădene, după jocul de vineri din campionat cu ploieştenii, când, în pofida victoriei la scor de atunci, nu a fost mulţumit de prestaţia elevilor săi.

La Varese, orădenii nu au primit 125 de puncte, dar 100 tot au primit, şi aceasta după ce gazdele, care nu aveau vreo victorie în Grupa N a FIBA Europe Cup, au controlat fără probleme disputa. Totuşi, CSM-ul a oferit o replică solidă în primul sfert, însă italienii au avut trei posesii la prima pauză, scor 26-19.

„Numărul mare de posesii pierdute, nivelul de intensitate net inferior celui etalat de adversar, dar și incapacitatea de a găsi soluții în apărarea la semicerc au fost aspecte ce au lucrat împotriva orădenilor. În plus, Varese a găsit soluții de la mare distanță și s-a desprins”, a notat şi site-ul clubului orădean, la finalul jocului. Astfel, la jumătatea partidei, scorul a devenit 52-38 pentru Varese.

În sfertul III, orădenii au căzut total, după ce elevii antrenorului Cristian Achim nu au găsit soluţii în apărare. Ca urmare, gazdele au ajuns să conducă cu 30 de puncte, dar în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 81-54.

După ce în ultima secvenţă au apărut schimbări în componenţa echipei gazdă, CSM-ul a mai redus din handicap. Jon Arledge și Cătălin Baciu s-au remarcat la finalizare, iar roş-albaştrii s-au apropiat la 13 puncte de adversar. În acel moment la italieni au revenit pe parchet piesele grele, iar diferenţa a început să crească din nou.

Jocul s-a încheiat cu scorul de 100-81, iar CSM CSU Oradea consemnează al doilea eşec în Grupa N, în timp ce Varese este la prima victorie.

În partida de miercuri seara, pentru CSM CSU principalii marcatori au fost: Donatas Tarolis şi Cătălin Baciu cu câte 14 puncte, Kris Richard şi Jon Arledge autori a 10 puncte.

De la gazde, Gabe Brown a marcat 16 puncte, iar Nico Mannion a înscris 14 puncte.

După trei etape în Grupa N, pe primul loc se află echipa Niners Chemnitz, cu un bilanţ de 3-0. Pe locurile 2-4 se află, la egalitate, CSM CSU Oradea, Itelyum Varese şi ZZ Leiden, toate trei cu 1-2 la general.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!