Evoluând cu aceaşi determinare precum în partida de luni seară şi impulsionaţi de aproximativ 2.000 de suporteri înfocaţi, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut, miercuri seară, a doua victorie la rând pe teren propriu în semifinala din play-off-ul Ligii Naţionale cu U-BT Cluj.

După ce au condus în permanenţă, orădenii s-au impus cu scorul de 85-76, însă diferenţa a fost şi mai mare pe parcursul disputei.

Campioana en-titre a început fulminant jocul, a făcut legea în primele două sferturi ale meciului şi a intrat în pauza mare cu un avans de 13 puncte, scor 41-28, după ce primele zece minute şi le-a adjudecat cu 22-15, iar următoarele zece cu 19-13.

În sfertul III clujenii au reuşit să-şi mai revină, dar, cu toate că oaspeţii şi-au adjudecat aceste zece minute cu 24-18, orădenii au ştiu să-şi păstreze o distanţă mulţumitoare pe tabelă.

Aşa cum era de aşteptat, ultimele 10 minute au fost foarte disputate, orădenii îşi doreau să păstreze distanţa şi să-şi apropie victoria care s-o ducă în meciul 5, în timp ce clujenii au luptat pentru a încheia conturile din această seară.

Deşi apărarea agresivă a U BT a dat roade, gazdele au înscris puncte importante în momente cheie. După ce clujenii s-au apropiat cel mai mult la 4 puncte, orădenii au reuşit să mărească diferenţa, iar în final să câştige la 9 puncte, cu 85-76.

Principalul marcator al CSM-ului în această partidă a fost Martin Zeno, cu 20 de puncte, secondat de Andrei Mandache, cu 17 puncte. Au mai marcat pentru jucătorii echipei bihorene: Sean Barnette, 14 puncte, William Franklin, 11 puncte, Titus Nicoară, 10 puncte, Sean Denison, 8 puncte, Muhamed Pasalic, cu 3 puncte şi Bogdan Ţîbîrnă, 2 puncte. A mai evoluat, fără să marcheze însă, Bogdan Nicolescu.

De la clujeni, Alexandar Rasic, care s-a accidentat grav pe finalul meciului şi a devenit indisponibil pentru partida a cincea, cu 19 puncte, a fost cel mai eficace. L-a secondat Filip Adamovic, cu 17 puncte.

"Am reuşit să ducem înapoi seria la Cluj. Este fabulos pentru această serie, este extrordinar de frumos. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru că au făcut un meci de o mare intensitate, peste puterile lor. De asemenea, aş dori să-i felicit pentru că în aceste două zile am avut o "bătălie psihologică" cu ei în a-i face să nu fie mulţumiţi doar cu o victorie, în a încerca să evităm orice fel de relaxare, pentru că ne dorim să mergem şi să eliminăm Clujul. În seara asta, mie mi-au arătat şi la nivel mental că sunt campioni", a declarat, după partidă, antreenorul echipei orădene, Cristian Achim.

După 2-2 la general, meciul decisiv, care asigură biletele pentru finală, se va juca la Cluj, sâmbătă, în direct la Digi Sport, de la 18:15.

În cealaltă semifinală, Steaua a eliminat-o miercuri seară pe CSU Sibiu cu scorul general de 3-1. Duelurile din fazele eliminatorii ale campionatului se joacă după sistemul 3 victorii din 5 meciuri.


Bilanţul primelor 4 confruntări dintre U-BT şi CSM Oradea din semifinalele Ligii Naţionale:

U-BT Cluj - CSM Oradea 86-73 (meci 1, Sala Sporturilor "Horia Demian")
U-BT Cluj - CSM Oradea 103-96 (meci 2, Sala Sporturilor "Horia Demian")
CSM Oradea - U-BT Cluj 69-59 (meci 3, Sala Sporturilor "Antonio Alexe", Oradea)
CSM Oradea - U-BT Cluj 85-76 (meci 4, Sala Sporturilor "Antonio Alexe", Oradea)