Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au reuşit să înscrie din nou peste 100 de puncte într-un meci, sâmbătă seară, când elevii antrenorului Cristian Achim au evoluat la Galaţi, în compania celor de la Politehnica Iaşi, într-un meci ce a contat pentru etapa a XIV-a a campionatului Ligii Naţionale.

Bihorenii s-au impus clar în acest joc, cu scorul de 113-56, într-o partidă care s-a desfăşurat la Sala Dunărea şi a reunit în tribunele arenei gălăţene aproximativ 150 de spectatori.

Aşa cum o arată şi scorul, meciul a fost la discreţia orădenilor, care l-au dominat cu autoritate şi s-au impus cu lejeritate în toate cele patru sferturi, deşi antrenorul Achim a rulat întregul lot avut la dispoziţie.

Primul sfert a fost adjudecat de "roş-albaştri" cu 35-11, iar cel de-al doilea cu 23-15, astfel încât în pauza mare bihorenii conduceau deja cu 32 de puncte, scor 58-26.

Nici în jumătatea secundă a disputei nu s-au schimbat prea multe, tot echipa orădeană fiind "vioara întâi". Astfel, sfertul III şi l-a adjudecat din nou cu lejeritate, 28-16, fapt care a făcut ca în ultima pauză tabela de marcaj a sălii de sport gălăţene să consemneze scorul de 86-42. Cum în ultimele zece minute orădenii au avut din nou o eficienţă foarte bună, au câştigat ultimul sfert cu 27-14, ceea ce le-a adus o victorie finală la o diferenţă de 57 de puncte, scor 113-56.

Cu acest prilej la CSM CSU Oradea a debutat şi ultima achiziţie, jucătorul Vaidas Kariniauskas, care a fost, de altfel, şi unul dintre cei mai buni marcatori ai meciului, cu 16 puncte înscrise. Principalul marcator de la orădeni a fost însă căpitanul Andrei Mandache, cu 17 puncte. Au mai marcat: Nemanja Milosevic, 16 puncte, Bogdan Nicolescu - 14, Bogdan Ţîbîrnă - 10, Goran Gajovic - 9, Arturas Valeika - 9, Muhamed Pasalic - 8, Kristopher Jameil Richard - 7 şi Mihai Gavrilă - 7. Singurul jucător de la bihoreni care nu şi-a trecut numele pe lista marcatorilor a fost Sebastian Ionescu, deşi a evoluat 10 minute şi 51 de secunde.

De la echipa ieşeană, cel mai eficace jucător a fost Michael Babatunde Balogun, cu 18 puncte. Acesta a fost urmat de Vladislav Solopa, cu 15 puncte.

În alte două partide, de sâmbătă, din etapa a XIV-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, BC CSU Sibiu s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 81-73, în faţa celor de la BC SCM Timişoara, iar la Timişoara, Timba din localitate a fost întrecută de SCM U Craiova, cu scorul de 101-74.

Cel puţin până la ultimele jocuri ale rundei, CSM CSU Oradea a urcat pe locul IV al clasamentului, cu 23 de puncte, după 9 victorii şi 5 înfrângeri la activ.

În runda viitoare, orădenii vor evolua pe teren propriu, cu BC Mureş Tg. Mureş, vineri, 19 ianuarie.