Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat, duminică, pentru a cincea oară în finala Cupei României, după ce au învins, la Cluj Napoca, cu scorul de 76-72, formaţia Dinamo Ştiinţa Bucureşti.

Aşa cum era de aşteptat, având în vedere creşterea de formă din ultima perioadă a dinamoviştilor, jocul a fost destul de disputat, cu multe momente care campionii au avut probleme în faţa bucureştenilor, dar până la urmă, experienţa şi valoarea superioară a jucătorilor "roş-albaştrilor" şi-a spus cuvântul, iar CSM CSU a obţinut o victorie la patru puncte, care o duce în a treia finală consecutivă de Cupa României.

Antrenorul Cristian Achim i-a trimis în teren de la început pe Watson, Richard, Fometescu, Markovic şi Zekovic. Primul sfert a fost deosebit de disputat. Deşi orădenii au înscris primele patru puncte, la prima pauză Dinamo conducea cu 20-19.

Din păcate, în secvenţa secundă problemele din jocul CSM-ului s-au acutizat, trupa din Capitală a profitat, s-a desprins pe tabelă, iar la jumătatea disputei scorul era 39-34 pentru Dinamo.

După pauza mare, orădenii au revenit mai determinaţi, au restabilit egalitatea, astfel că înaintea ultimului sfert tabela de marcaj indica scorul de 52-52.

Bătălia decisivă s-a dat în ultimele zece minute, când orădenii au arătat mai multă determinare. Kris Richard a marcat cinci puncte în debutul sfertului, iar Broussard a desprins CSM-ul la trei posesii. Bucureştenii nu au renunţat însă şi s-au apropiat pe tabelă, replicând cu patru puncte, iar cu 36 secunde înainte de final s-au apropiat la o singură lungime. Watson a desprins, în replică, Oradea la trei puncte, iar de aici totul a curs în avantajul CSM-ului, care a obţinut victoria cu scorul de 76-72.

În finală, CSM CSU Oradea va întâlni luni seara, de la ora 19, învingătoarea din cealaltă semifinală, U BT Cluj – SCM Timişoara. 

În partida de duminică cu dinamoviştii, Dragan Zekovic a înscris 16 puncte pentru CSM CSU, iar Aaron Broussard, 13 puncte, respectiv Nikola Markovic, 12 puncte. De la dinamovişti, Javon Masters a fost cel mai eficace, cu 18 puncte.