Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat, miercuri seara, în semifinalele Ligii Naţionale, după ce s-au impus şi-n cel de-al doilea joc din sferturi cu SCM Timişoara. De această dată, "roş-albaştrii" au câştigat la Arena Antonio Alexe la o diferenţă de 17 puncte, cu scorul de 87-70.

Antrenorul Cristian Achim a început jocul cu Watson, Holt, Fometescu, Zekovic şi Valeika. Debutul a fost bun pentru orădeni, care s-au desprins la 19-9, dar până la prima pauză timişorenii au restabilit egalitatea, scorul după primele zece minute fiind 19-19.

Sfertul secund a fost însă foarte bun pentru CSM CSU, care s-a distanţat pe tabelă, la jumătatea confruntării "leii roşii" conducând cu 19 puncte, scor 48-29.

Şi după pauza mare, orădenii au controlat jocul şi au rămas în avantaj de peste zece puncte. În ultima pauză s-a intrat cu 70-53 pentru gazde, iar cum în ultimul sfert fiecare formaţie a înscris câte 17 puncte, scorul final a fost 87-70, iar CSM CSU Oradea a făcut 2-0 la general şi s-a calificat pentru turul următor al play-off-ului, cel al semifinalelor.

Principalul marcator a fost de această dată Garlon Green, care a înscris 17 puncte. Aaron Broussard a adăugat 16 puncte, iar Giordan Watson şi Bobe Nicolescu au terminat cu câte 12 puncte.

De la oaspeţi, cel mai eficace a fost Sherwood Brown, cu 18 puncte.

În semifinale, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea se vor duela cu piteştenii de la BCM U FC Argeş. Primele jocuri vor avea loc săptămâna viitoare, tot la Oradea. În această fază, se va juca după sistemul cel mai bun din cinci partide.