Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus joi seară în meciul amical pe care l-au susţinut în Ungaria, în compania celor de la Naturtex SZTE-Szedeak Szeged. Rezultatul final al jocului ce a avut loc la Szeged a fost de 77-73 pentru bihoreni, după ce pe sferturi s-a consemnat: 19-27, 23-21, 16-11 şi 19-14.

Tehnicinaul Cristian Achim a început meciul cu Trotter, Pasalic, Ionescu, Milosevic şi Valeika, dar jocul defensiv al echipei orădene a rămas dator pe tot parcursul primei secvenţe. "Lucru explicabil, parţial, prin prisma absenţelor, însă CSM-ul a cedat multe recuperări sub propriul panou", după cum scrie şi site-ul oficial al echipei bihoren. Astfel, orădenii au avut probleme cu Andrija Ciric, utilizat la poziţia 4 de către Andjelko Mandic. Scorul la prima pauză a fos de 27-19.

În sfertul secund, defensiva orădeană a funcţionat mai bine însă, iar acest lucru a ajutat formaţia antrenată de Cristian Achim să alimenteze ofensiva şi implicit să se apropie pe tabela de marcaj la final de repriză. În acest fel, scorul la jumătatea dispueti a fost 48-42 pentru gazdele de la Szeged.

Repriza secundă a demarat cu Gajovic la poziţia 3, respectiv cu Ţîbîrnă la poziţia 5. Un parţial de 9-2, completat de Milosevic printr-un slam dunk, a adus CSM-ul în avantaj după mult timp. Apoi, gazdele au replicat şi au revenit în atac. Antrenorul CSM-ului, Cristian Achim a rotit jucătorii, "Mihai Gavrilă a avut un aport defensiv remarcabil, iar Gajovic a transformat de pe semicerc pentru a readuce Oradea la conducere", după cum mai precizează site-ul clubului orădean. Totuşi, Szeged a marcat ultimele cinci puncte ale secvenţei a III-a şi au condus cu scorul de 59-58 în ultima pauză.

În această pauză, Milan Mitrovic, antrenorul secund al echipei orădene, a preluat tăbliţa, cedată de Cristian Achim şi a trasat sarcini jucătorilor din punct de vedere tactic în ambele faze.

Maghiarii au început mai bine această perioadă de joc, desprinzându-se la cinci lungimi. Apoi, Milosevic a oprit seria negativă din serviciul lui Stamenkovic, după care Pasalic a transformat de pe semicerc. Acelaşi Milosevic a readus CSM-ul în avantaj, la jumătatea sfertului decisiv, după o acţiune coletivă, scor 65-64. Echilibrul s-a menţinut pe tabela de marcaj, realizările ofensive nefiind impresionante, orădenii "pierzând mai multe posesii în pofida faptului că a jucat cu 2-3 mânuitori de minge pe final de meci", aşa după cum scrie www.csmoradea.ro.

În ultimele minute, cele două echipe au marcat de mai multe ori de la distanţă. Trotter l-a servit impecabil pe Milosevic pentru două puncte cu care Oradea a închis meciul, scor 77-73.

De menţionat că Sebastian Ionescu s-a întors la formaţia de club, după ce nu a fost oprit în lotul echipei naţionale a României pentru meciurile cu Italia şi Olanda. El a făcut joncţiunea cu echipa chiar înaintea plecării în Ungaria pentru acest meci de pregătire.

Pentru CSM CSU Oradea, următorul meci va fi unul oficial, în deplasare, cu U-BT Cluj-Napoca. Jocul va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 20.