Primul meci din noul an pentru baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea le-a adus şi o victorie la 20 de puncte diferenţă, 92-72, în faţa celor de la CSM Petrolul Ploieşti.

Începutul partidei nu a fost tocmai favorabil gazdelor, ploieştenii conducând cu 7-2, 9-5 şi 12-8. De aici însă orădenii au revenit, au întors balanţa de partea lor şi şi-au adjudecat primul sfert cu scorul 34-23.

Şi sfertul secund a aparţinut jucătorilor echipei bihorene, care s-a apărat bine, a primit doar 14 puncte, timp în care a înscris 19. Astfel, la jumătatea confruntării CSM CSU conducea cu 16 puncte, scor 53-37.

După pauza mare, echipa oaspete a revenit pe teren parcă mai montată, a reuşit un joc bun şi şi-a adjudecat sfertul III cu 23-14. Ca urmare, în ultima pauză CSM CSU avea numai şapte puncte avans, scor 67-60.

După un debut sub semnul echilibrului, ultima secvenţă a întâlnirii a fost dominată de CSM CSU, care a avut în Cătălin Baciu un jucător cu un aport consistent atât la finalizare, cât şi la recuperare. De altfel, Baciu a devenit cel mai bun marcator al partidei, cu 20 de puncte, dar şi cu 10 recuperări.

Roş-albaştrii s-au desprins clar pe finalul partidei, câştigând jocul la o diferenţă de 20 de puncte, cu scorul de 92-72.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea a ajuns la un bilanţ de 12-2 la general și nu mai poate pierde prima poziţie în clasamentul Conferinţei B.

„Am terminat anul 2023 cu o prestație modestă. Am încercat să începem noul an calendaristic într-o notă mai pozitivă. Consider că am fost concentrați la ce avem de făcut, chiar dacă am început un pic mai greu. La final a fost OK din punctul meu de vedere și cred că a fost un meci bun, care ne-a ajutat să pe pregătim pentru ceea ce urmează. Vreau să le mulțumesc colegilor din echipă, care mi-au pasat mingea și m-au pus în situații foarte bune să marchez. Referitor la partea de recuperări, am luptat pentru ele și le-am obținut”, a declarat la finalul partidei principalul marcator al jocului, Cătălin Baciu.

Totuși, jocul cu CSM Petrolul Ploieşti nu l-a mulţumit pe antrenorul Cristian Achim, care l-a final a spus că diferenţa de pe tabelă nu a fost conformă cu realitatea de pe parchet.

După Baciu, următorii marcatori ai orădenilor au fost în acest duel: Erick Neal cu 17 puncte, Donatas Tarolis cu 14 puncte, Bobe Nicolescu cu 12 puncte şi Nijal Pearson, autor a 11 puncte.

De la CSM Petrolul, s-au remarcat: Kenneth Funderburk cu 15 puncte înscrise şi Veljko Brkic, autor a 14 puncte.

Pentru baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea urmează acum trei partide în deplasare, prima dintre ele fiind programată miercuri, 10 ianuarie, de la ora 21:30, în Italia, cu Itelyum Varese, în cadrul etapei a 3-a din TOP 16 FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!