Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au debutat cu victorie în faza a doua a campionatului intern, TOP 10 în Liga Națională Getica 95. Roş-albaştrii au evoluat luni seara pe terenul bucureştenilor de la Rapid, pe care i-au învins la o diferenţă de 17 puncte, cu scorul de 86-69.

Partida a fost controlată în mare parte de elevii antrenorului Cristian Achim, care după primele zece minute conduceau cu 21-20.

După ce la începutul sfertului II giuleştenii au preluat conducerea, orădenii au revenit la timonă, Cătălin Baciu fiind cel evidenţiat în această perioadă a jocului. Până la pauza mare, CSM CSU s-a desprins şi la jumătatea partidei conducea cu 47-35.

În sfertul III orădenii au controlat cu autoritate disputa şi au ajuns să conducă şi cu 19 puncte. Ultima pauză a consemnat scorul de 60-43.

Deşi rapidiştii au început mai bine ultima secvenţă, apropiindu-se la zece puncte, totuşi ultimele minute ale disputei au fost controlate de vicecampioni, care s-au impus în final cu scorul de 86-69.

S-a remarcat în acest meci revenirea în echipa orădeană a lui Nikola Markovic, care şi-a făcut apariţia pe teren după aproape trei luni de absență.

Principalul marcator al CSM CSU a fost Erick Neal, autor a 22 puncte. L-a secondat Cătălin Baciu, cu 16 puncte, Donatas Tarolis şi Kris Richard cu câte 14 puncte, respectiv Nijal Pearson cu 13 puncte.

Este prima victorie în TOP 10 pentru echipa orădeană, care a ajuns acum în campionat la un bilanţ de 7-2 şi rămâne pe locul 2 al clasamentului.

În următoarea partidă, CSM CSU Oradea va evolua pe teren propriu, sâmbătă, 3 februarie, de la ora 20:30, la Oradea Arena, cu CSO Voluntari.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!