Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au impus duminică seară pe terenul rivalei U BT Cluj, cu scorul de 72-61, în cea de-a doua etapă a noului sezon al Ligii Naţionale. Astfel, roş-albaştrii şi-au luat revanşa după eşecurile din finala sezonului trecut, dar au şi reuşit să câştige după mai bine de trei ani acasă la clujeni.

În marea majoritate a timpului elevii antrenorului Cristian Achim s-au aflat la conducere pe tabelă, dar jocul a consemnat şi foarte multe greşeli, de ambele părţi. De remarcat este însă și procentajul extrem de slab al campionilor la aruncările de 3 puncte. Astfel alb-negrii au reuşit să înscrie o singură dată de la distanţă din cele 27 de încercări. La acest capitol orădenii au stat ceva mai bine, cu 10 reuşite la aruncările de 3 puncte.

Jocul din BT Arena a început într-un mod echilibrat, cu cele două echipe succedându-se la conducere, dar CSM şi-a adjudecat primul sfert cu 20-16.

Repriza a doua a început cu multe greşeli, de altfel, a fost sfertul în care s-au marcat cele mai puţine puncte. Oradea s-a desprins însă pe tabelă şi a ajuns să conducă cu 33-22, dar până la ultima sirenă a reprizei clujenii au mai recuperat din diferenţă şi în pauza mare s-a intrat cu scorul de 36-30 pentru CSM CSU, care şi-a adjudecat sfertul secund cu 16-14.

După pauza mare, echipa gazdă a revenit foarte motivată, a reuşit să egaleze, chiar să treacă la conducere cu 38-36, dar Kris Richard a replicat cu două aruncări reuşite de la distanţă, iar Oradea s-a desprins din nou. În sfertul III nu au fost multe puncte marcate, 15 ale gazdelor, respectiv 16 ale orădenilor, ceea ce a făcut ca ultima pauză a meciului desfăşurat în prezenţa a aproximativ 4 200 de spectatori să consemneze scorul de 52-45 pentru vicecampioni.

Clujenii au început foarte bine şi sfertul IV şi s-au apropiat la un singur punct, scor 51-52, respectiv 53-54. Travante Williams a realizat apoi o triplă, urmat de Kris Richard cu o altă reuşită de la distanţă, iar CSM CSU a ajuns să aibă din nou şapte puncte avans, scor 53-60.

Clujenii nu s-au dat bătuți, au continuat să spere, s-au apărat avansat, dar nu au reuşit să se apropie mai mult pe tabelă, în pofida faptului că bihorenii au pierdut mingea de trei ori din repunere. Cu 40 de secunde înainte de final, Oradea s-a dus la 70-58, iar meciul a fost jucat. Ultimele secunde nu au mai adus vreo schimbare, iar CSM-ul a câştigat cu 72-61 şi a reuşit, astfel, şi o victorie de moral în faţa campioanei, o victorie şi pentru suporterii care au însoţit-o la Cluj.

Începutul de sezon în Liga Naţională pentru roş-albaştrii este unul perfect, cu două victorii din două posibile.

De remarcat că şi în duelul de la BT Arena, Kris Richard a fost din nou cel mai bun marcator al CSM-ului, cu 22 de puncte. El a fost urmat de Sayeed Pridgett cu 14 puncte, Donatas Tarolis cu 13 puncte şi de Travante Williams, cu 8 puncte marcate. De partea cealaltă, de la gazde, s-a remarcat Zavier Simpson, autor a 20 de puncte.

În următorul joc, CSM CSU Oradea va juca acasă, în compania celor de la CSM BBA Petrolul Ploiești, sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!