Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au obţinut miercuri seară prima victorie din actuala ediţie a Ligii Naţionale. Deşi au evoluat fără doi dintre jucătorii de bază, Donatas Tarolis şi Kris Richard, ambii cu probleme medicale, baschetbaliştii formaţiei bihorene s-au impus la Craiova, pe terenul gazdelor de la SCM Universitatea cu scorul de 74-69.

Meciul a contat pentru etapa a 3-a a Ligii Naţionale, iar în echipa orădeană a revenit Erick Neal, jucător care a lipsit de la disputa cu BC CSU Sibiu.

Jocul a fost echilibrat în primele zece minute, pe care gazdele şi le-au adjudecat la limită cu scorul de 20-19.

Din sfertul II însă Oradea a început să-şi impună jocul. Astfel, elevii antrenorului Cristian Achim au trecut la conducere, iar la jumătatea disputei conduceau cu şapte puncte, scor 40-33. Asta, după ce şi-au adjudecat secvenţa secundă cu 21-13.

CSM CSU a rămas în avantaj pe tot parcursul sfertului III, însă gazdele s-au mai apropiat pe tabelă, astfel că înaintea ultimelor zece minute scorul a fost 56-51 în favoarea bihorenilor.

Deşi după ultima pauză Oradea s-a distanţat şi la 11 puncte, pe final de joc craiovenii s-au apropiat ameninţător, dar totuşi, elevii antrenorului Cristian Achim au reuşit să gestioneze bine ultimele minute şi astfel să-şi adjudece o victorie importantă pentru ei, scor 74-69. Este şi o victorie de moral, întrucât aceasta a venit într-un context în care roş-albaştrii s-au confruntat cu probleme de efectiv.

În disputa de miercuri seară din Sala Polivalentă de la Craiova, principalul marcator al echipei orădene a fost Nijal Pearson, cu 22 puncte. Toddrick Gotcher a marcat şi el 13 puncte pentru CSM CSU, Lennard Freeman a contribuit cu 12 puncte, iar Erick Neal cu 10 puncte.

De la gazde cel mai eficace a fost Vitaly Zotov cu 24 de puncte înscrise. El a fost urmat de George Blaj Voinescu cu 19 puncte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!