Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au învins categoric, sâmbătă seara, pe teren propriu, echipa SCM Timişoara, în penultima etapă a Grupei valorice A a campionatului Ligii Naţionale.

După ce au dominat cu autoritate partida, elevii antrenorului Cristian Achim s-au impus la o diferenţă de 38 de puncte, cu scorul de 90-52, şi, profitând de înfrângerea Clujului, acasă, în faţa Craiovei, au urcat pe primul loc al clasamentului.

La Arena Antonio Alexe, tehnicianul formaţiei bihorene a început partida cu Watson, Richard, Petrescu, Zekovic şi Valeika. Imediat după debut, formaţia gazdă şi-a arătat superioritatea valorică, după primele zece minute ajungând să conducă cu 12 puncte, scor 27-15.

Cum jucătorii echipei bănăţene au avut probleme la aruncările de la distanţă, CSM-ul a profitat şi până la pauza mare şi-a crescut avantajul la 15 puncte, scor 43-28, după ce a câştigat şi sfertul II cu 16-13.

Ca de obicei, secvenţa a treia a fost cea mai bună şi de această dată pentru campioni, care au marcat 27 de puncte, primind în schimb numai 13, ceea ce a făcut ca în ultima pauză orădenii să conducă deja cu 29 de puncte, scor 70-41.

Deşi în ultimele zece minute, tehnicianul Cristian Achim a oferit mai multe minute jucătorilor români, "roş-albaştrii" şi-au adjudecat şi ultimul sfert, cu 20-11, ceea ce a conturat o victorie la 38 de puncte a campionilor, scor 90-52.

"Consider că nu sunt foarte multe de spus despre acest meci. Echipa a avut reacţie după înfrângerea de miercuri (n.r. - din FIBA Europe Cup). Am controlat meciul de la un capăt la celălalt. Mă bucur că am avut posibilitatea să le acord minute de joc tuturor. Sunt mulţumit de felul în care am jucat şi de faptul că am făcut efortul corect. Orice jucător are zile mai bune şi mai puţin bune, dar efortul trebuie să fie mereu acelaşi", a precizat, la finalul partidei, antrenorul Cristian Achim. 

Acesta s-a referit şi la absenţa lui Bobe Nicolescu. "Din păcate, Bobe a suferit o nouă accidentare. Este o problemă care îl va ţine departe de teren o bună perioadă de timp. Cu siguranţă nu îl veţi vedea în teren cel puţin până la pauza competiţională din luna februarie", a adăugat tehnicianul.

Cel mai bun marcator al CSM-ului în partida de sâmbătă seara a fost Sean Barnette, cu 16 puncte, urmat de Kris Richard şi Giordan Watson, cu câte 12 puncte, Dragan Zekovic şi Nikola Markovic, cu câte 10 puncte. De partea cealaltă, de la timişoreni, cel mai eficace a fost căpitanul Nikola Pesakovic, autor a 10 puncte.

În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 11 victorii şi 2 înfrângeri în Liga Naţională, unde a urcat pe primul loc în clasament.