Formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea şi-a continuat sâmbătă seară parcursul victorios în campionatul Ligii Naţionale.

Antrenorul Cristian Achim s-a întors acasă şi a evoluat pentru prima dată în compania unei echipe din oraşul natal. Bihorenii s-au impus la Râmnicu Vâlcea, pe terenul celor de la CS Vâlcea, cu 90-74.

Jocul a fost controlat cu autoritate de trupa orădeană, care a început partida cu Neal, Richard, Pearson, Tarolis şi Baciu. CSM CSU a pus stăpânire pe meci încă din start şi la un moment dat conducea cu 17-0. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu 23-9 în favoarea roş-albaştrilor.

În sfertul secund, Donatas Tarolis a ieşit la rampă, iar Oradea a continuat să se distanţeze. Astfel, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 51-26 pentru vicecampioni.

La o astfel de diferenţă, sfertul III a adus o anumită relaxare în echipa bihoreană, până când antrenorul Cristian Achim a solicitat time-out, iar reacţia a fost pe măsură, în special Erick Neal remarcându-se în aceste minute. CSM CSU a intrat în ultima pauză cu un avantaj de 22 de puncte, scor 74-52.

Debutul ultimelor zece minute a fost favorabil gazdelor, dar tehnicianul CSM-ului a cerut un nou timp de odihnă, după care lucrurile au revenit la normal, cu orădenii refăcând diferenţa de 20 de puncte. În ultimele minute, în angrenajul formaţiei orădene şi-au făcut apariţia cei mai tineri componenţi ai lotului, dar CSM CSU tot a reuşit o victorie clară, cu 90-74.

A fost cel de-al şaptelea succes consecutiv pentru orădeni în Liga Naţională, care ocupă primul loc în Conferinţa B.

În disputa de la Râmnicu Vâlcea, Erick Neal a înscris cele mai multe puncte pentru CSM CSU, 23, în timp ce Donatas Tarolis a marcat şi el 15, iar Nijal Pearson a contribuit cu 10 puncte.

De la gazde, Stepaun Branch a fost cel mai eficace, cu 16 puncte, în timp ce Zoran Paunovic a înscris 14 puncte.

La jumătatea primei faze a campionatului Ligii Naţionale, CSM CSU Oradea are un bilanţ de 7-1 şi se află pe primul loc, la egalitate cu FC Argeş Piteşti.

În următoarea partidă, echipa bihoreană va întâlni Legia Varşovia, într-o dispută ce va conta pentru FIBA Europe Cup şi care va avea loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19, la Oradea Arena.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!