Primul joc din deplasare programat în această săptămână pentru baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea a fost câştigat de echipa bihoreană, care s-a impus miercuri seara pe terenul formaţiei ilfovene CSO Voluntari la o diferenţă de opt puncte, cu scorul de 95-87.

Jocul a contat pentru etapa a 25-a a Ligii Naţionale, iar în urma lui, roş-albaştrii au ajuns la cea de-a 12-a victorie stagională şi şi-au consolidat poziţia secundă a clasamentului.

Debutul confruntării a fost echilibrat, cu dese răsturnări de scor, însă orădenii, care au stat foarte bine la procentajul aruncărilor de două puncte, au intrat în avantaj în prima pauză, cu scorul de 27-23.

În schimb, în secvenţa a doua, vicecampionii au început slab, în timp ce echipa din Voluntari s-a remarcat cu reuşitele de la distanţă. Din nou cele două echipe s-au succedat la conducere, dar în pauza mare gazdele au intrat în avantaj cu scorul de 45-44.

Deşi la revenirea pe parchet CSM CSU a înscris primele puncte, ilfovenii au continuat cu procentajul bun al aruncărilor de la distanţă şi s-au desprins pe tabelă. Pe finalul sfertului III, CSM CSU a revenit şi a egalat la 68.

Ultimele zece minute au fost abordate mult mai bine de elevii antrenorului Cristian Achim, care au fost mai inspiraţi în ofensivă, iar Jon Arledge şi Abdul Gaddy au ieşit la rampă. Oradea s-a desprins, la rându-i pe tabelă şi a controlat situaţia până la final, când s-a consemnat rezultatul 95-87, iar CSM CSU şi-a mai adăugat două puncte importante în clasamentul TOP 10.

În jocul de miercuri seara din Sala Gabriela Szabo din Voluntari, Nijal Pearson a fost cel mai eficace jucător al CSM CSU, cu 21 de puncte. El a fost urmat de Donatas Tarolis, cu 18 puncte, Kris Richard, cu 15 puncte, şi de Jon Arledge, autor a 14 puncte.

De partea cealaltă, de la gazde, Kodi Justice a fost principalul marcator, cu 18 puncte înscrise pentru CSO Voluntari.

După acest joc, CSM CSU Oradea a ajuns la un bilanţ de 12-3, se menține pe locul al 2-lea şi se va concentra acum pentru cel de-al doilea joc din deplasare în această săptămână. Meciul va avea loc sâmbătă 23 martie, de la ora 17:15, la Brașov.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!