Baschetbaliştii formaţiei orădene CSM CSU au ajuns la cea de-a zecea victorie consecutivă în campionatul Ligii Naţionale, după ce luni seara s-au impus la Piteşti, pe terenul echipei locale FC Argeş, cu scorul de 95-79, într-o partidă care a contat pentru cea de-a 13-a etapă a sezonului regulat.

Antrenorul Cristian Achim a început de această dată jocul cu Tudor Gheorghe, Kris Richard, Nijal Pearson, Donatas Tarolis şi Lennard Freeman.

Gazdele au fost cele care au marcat primele, însă după câteva situaţii de egalitate, CSM CSU a realizat un parţial de 10-0, pentru a se desprinde decisiv pe tabelă. Astfel, în prima pauză s-a intrat cu scorul de 27-13 în favoarea orădenilor.

Cu un Erick Neal revenit în formaţia bihoreană, după ce a absentat în ultimul joc, roş-albaştrii au continuat să se desprindă şi astfel au ajuns în sfertul II să conducă la o diferenţă de peste 20 de puncte. Totuşi, până la pauza mare gazdele au mai redus din handicap, iar la jumătatea partidei scorul a fost 49-35 pentru CSM CSU Oradea.

Pe un fond de relaxare a bihorenilor în sfertul III, argeşenii s-au mai apropiat pe tabelă, însă Nijal Pearson a fost cel care a ieşit la rampă în ultimele minute ale secvenţei, iar în ultima pauză s-a intrat cu 71-60 pentru vicecampioni.

În ultimele zece minute, elevii antrenorului Cristian Achim au avut din nou momente bune, dar şi căderi în joc. Totuşi, a fost momentul când Donatas Tarolis şi Cătălin Baciu şi-au pus amprenta pe evoluţia oaspeţilor, iar Erick Neal a marcat din nou pentru a duce CSM-ul într-un avantaj de peste 20 de puncte. Astfel, Cristian Achim şi-a permis pe final să-l trimită în teren şi pe tânărul Marian Schmidt.

În partida de luni seara de la Piteşti Arena, Erick Neal a fost principalul marcator al roş-albaştrilor, cu 20 de puncte, în timp ce Donatas Tarolis a adăugat 17 puncte, Nijal Pearson a contribuit cu 16 puncte, iar Lennard Freeman a marcat 12 puncte. De partea cealaltă, Corey Allen Williams a fost cel mai eficace de la echipa piteşteană, cu 18 puncte.

În urma acestui joc, CSM CSU Oradea are un bilanț general de 10-1 şi ocupă s-a instalat pe prima poziţie în Conferința B a Ligii Naţionale, devansând chiar adversarul de luni seara, FC Argeş Piteşti, care are un bilanţ de 9-3. 

În următoarea etapă CSM CSU Oradea va evolua pe teren propriu, sâmbătă, 23 decembrie, de la ora 18, cu CSM Constanța.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!