Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au calificat în semifinalele Ligii Naţionale, după ce, marţi seara, au învins în deplasare formaţia CSM CSU Constanța, în meciul cu numărul 3 al sferturilor de finală. Roş-albaştrii s-au impus la malul mării cu scorul de 88-66 şi astfel au dus raportul întâlnirilor directe la 3-0.

Cu toate că nu a început foarte bine jocul, având imprecizii în ambele faze, jucătorii pregătiţi de antrenorul Cristian Achim au intrat în avantaj la prima pauză cu scorul de 18-15.

Începutul sfertului secund a fost destul de slab pentru ambele echipe, dar apoi orădenii şi-au intrat în ritm şi au reuşit să se desprindă pe tabelă, ajungând să conducă şi cu 14 puncte. Până la pauza mare gazdele au mai redus din handicap, dar la jumătatea partidei CSM CSU Oradea conducea totuşi destul de concludent, cu scorul de 45-33.

În sfertul III echipa bihoreană s-a desprins decisiv, după ce a realizat un parţial de 19-4 şi a ajuns să aibă un avantaj de 27 de puncte. Constănţenii au mai redus însă din handicap, pentru a duce scorul la 48-66 în ultima pauză.

În ultima secvenţă, gazdele au început mai bine, au continuat să reducă din diferenţa de pe tabelă, dar Arledge şi Baciu au refăcut avantajul de 20 de puncte al orădenilor, care au controlat apoi finalul de joc şi s-au impus, în cele din urmă, cu scorul de 88-66.

Ca urmare, cu 3-0 la general, CSM CSU Oradea avansează în penultimul act al campionatului intern, unde va întâlni învingătoarea confruntării dintre CSO Voluntari şi BC CSU Sibiu şi unde, după două jocuri, raportul întâlnirilor directe este egal, 1-1.

În partida de marţi seara de la Constanţa, Kris Richard a fost principalul marcator de la orădeni, cu 15 puncte, în timp ce Donatas Tarolis a înscris 13 puncte, Toddrick Gotcher a terminat cu 11 puncte, iar Nijal Pearson şi-a trecut şi el în cont 10 puncte.

De la echipa constănţeană, Cedric Henderson a fost cel mai eficace, cu 22 de puncte la activ.

Semifinalele Ligii Naţionale de baschet sunt programate să debuteze în jurul datei de 25 aprilie, cu primele jocuri la Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!