Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea anunță o schimbare de jucători și în rândul celor mai tineri sportivi din lot. Astfel, Vlad Marinău, primul jucător din istoria Academiei CSM Oradea care a parcurs fiecare pas în cadrul clubului, a luat decizia de a-și continua studiile în afara țării.

„Recent absolvent al liceului, aflat în fața examenului de bacalaureat, tânărul în vârstă de 19 ani se desparte pe această cale de CSM Oradea”, a transmis clubul bihorean.

În schimb, a fost readus Luca Năstruț, un tânăr jucător originar din Satu Mare și provenit dintr-o familie de sportivi de performanță. În sezonul trecut el a evoluat pentru BC CSU Sibiu. În luna august, el va împlini 19 ani.

Năstruț este jucător de poziția 2, măsoară 1,93 metri și „are drept principală calitate aruncarea”, după cum îl prezintă conducerea clubului CSM.

Sportivul a început să practice baschetul la LPS CSȘ Satu Mare, unde a evoluat la categoriile mici de vârstă, după care s-a alăturat celor de la LPS Bihorul CSM Oradea, unde a contribuit la câștigarea medaliilor de argint în edițiile 2018-2019 și 2020-2021 ale Campionatul Național U18 Masculin. În paralel, pe parcursul sezonului 2020-2021 a fost cooptat în lotul echipei de seniori, dar în vara anului trecut a plecat la Sibiu sub formă de împrumut.

La BC CSU Sibiu, Luca a bifat 17 apariții în Liga Națională și una în Cupa României. 

În ceea ce-l privește pe Vlad Marinău, el a fost campion național al României la minibaschet (U12) în 2015 și a evoluat pe tot parcursul junioratului în cadrul Academiei CSM Oradea. Aici a obținut ulterior alte clasări pe podium la diferite categorii de vârstă, fiind și convocat la echipele naționale de juniori ale României.

Marinău a făcut parte din lotul echipei de seniori în perioada 2019-2022, când a avut 59 de apariții în Liga Națională, alături de alte prezențe în Cupa României și FIBA Europe Cup. Totodată, a jucat în Liga 1.

„Conducerea CSM Oradea, cu toate că regretă pierderea unui sportiv extrem de serios și care a urmat cu strictețe toți pașii necesari pentru o formare sportivă sănăsoasă, îi mulțumește lui Vlad pentru contribuția avută de-a lungul anilor, seriozitate și îi urează mult succes pe drumul ales. Fără îndoială, Vlad Marinău va rămâne un component de seamă al CSM Oradea prin tot ceea ce a realizat în perioada petrecută ca sportiv al clubului nostru”, mai transmite conducerea clubului bihorean.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!