Baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea revin în acest sfârșit de săptămână la jocurile oficiale de pe teren propriu. Astfel, sâmbătă seară, cu începere de la ora 19, vor susține meciul din cadrul etapei a 6-a a Conferinței B din Liga Națională. Adversară va fi în acest joc echipa constănțeană CSM Athletic.

Se vor întâlni două echipe cu situații diametral opuse în clasament. Dacă CSM CSU este în frunte, cu 9 puncte, după patru victorii și o înfrângere, în schimb echipa constănțeană a venit la Oradea de pe penultima poziție, cu 5 puncte, însă din doar trei jocuri susținute. De altfel, CSM Athletic Constanța dispută primul joc oficial după o pauză de aproape trei săptămâni.

De menționat însă că gruparea din Constanța a înlocuit întregul efectiv de jucători străini față de cel din sezonul precedent. „Singurul sportiv cunoscut publicului orădean din actualul efectiv al Constanței este slovenul Jakob Cebasek. Acesta a mai jucat în trecut la Dinamo București. Ceilalți patru jucători străini parcurg primul sezon în țara noastră. Locul cuprinde doi lituanieni și doi americani”, după cum notează site-ul clubului orădean, în prefața jocului.

De cealaltă parte, trupa bihoreană se prezintă la acest meci, după victoria de la Galați, scor 84-75, meci disputat în cursul acestei săptămâni.

Din păcate însă, nu se știe dacă CSM CSU se va baza la acest meci pe Donatas Tarolis și Cătălin Baciu, cei care nu au evoluat nici la Galați, primul fiind accidentat, iar cel de-al doilea răcit. Încă nu este clară situația lor, o decizie cu privire la disponibilitatea celor doi urmând a fi luată înaintea meciului, după cum transmite conducerea clubului, care informează însă că „ambii sunt aproape de recuperare completă”.

Meciul dintre CSM CSU Oradea și CSM Athletic Constanța este programat în Oradea Arena și va fi televizat, putând fi urmărit pe canalele Digi Sport și Prima Sport.

Două jocuri din etapa a VI-a a Conferinței B din Liga Națională la baschet masculin s-au desfășurat vineri și s-au încheiat cu rezultatele: SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara - Dinamo Bucureşti 91-74 şi CSO Voluntari - CSA Steaua Bucureşti 77-79.

Sâmbătă, de la ora 17, are loc şi disputa dintre ABC Laguna Bucureşti şi CSM Galaţi. Formaţia CSM Focşani are liber în această rundă.

Clasamentul la zi în Conferinţa B a Ligii Naţionale de baschet masculin:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!