Lotul echipei de baschet CSM CSU Oradea s-a întărit cu un jucător străin. Este vorba despre Jonathan Harold Arledge, un baschetbalist în vârstă de 32 ani stabilit în capitala SUA, Washington DC, care evoluează pe pozițiile 4-5.

Jucător de mână stângă, înalt de 2,07 metri, Arledge se află la primul angajament în România. El a jucat ultima dată în Coreea de Sud, pentru Goyang.

În cariera sa, noul jucător al echipei orădene a mai trecut și pe la Boncourt (Elveția), BA Latina și Piacenza (Italia), Ventspils (Letonia), Cholet (Franța), Guelph (Canada), Peristeri (Grecia) și Porto (Portugalia). Arledge a jucat chiar împotriva formaţiei orădene, în ediția 2021-2022 din FIBA Europe Cup.

„În sezonul 2022/23, Jonathan a jucat 40 meciuri în Korean Basketball League. A avut 30 de apariții pentru Goyang și 10 pentru Seoul Thunders. A avut medii statistice de 7.7 puncte, 3.1 recuperări, 0.9 pase decisive în 14.1 minute pentru 5.6 la eficiență. De-a lungul experienței coreene, Arledge a înscris 49 de coșuri de trei puncte cu un procentaj de 35%. Arledge este component al echipei naționale a Libanului. El a evoluat în calificările FIBA Basketball World Cup 2023 pentru această reprezentativă”, transmite conducerea clubului CSM Oradea.

De menţionat, însă, că Jonathan Harold Arledge nu a evoluat într-un meci oficial din primăvară, din luna aprilie. El va fi supus examenului medical, după care va începe activitatea alături de noii săi colegi de echipă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!