Echipa bihoreană de baschet masculin CSM CSU Oradea şi-a mai completat lotul cu un jucător, însă doar pentru antrenamente. Tânărul Christian Chiţu s-a alăturat "leilor roşii" în perioada premergătoare startului oficial al sezonului competiţional 2017-2018. Sportivul originar din Timişoara este legitimat la ACS 4Sports Agronomia Bucureşti, formaţie alături de care a fost campion al României la categoria U18 masculin în sezonul competiţional 2016/17.

După cum notează site-ul CSM-ului, Chiţu e născut pe data de 2 august 1999 şi e înalt de 2.00 metri, el evoluând pe poziţia 3. El a participat în această vară la Campionatul European U18 masculin Divizia B, de la Tallin, Estonia, unde România s-a clasat pe locul al 15-lea.

Aici Chiţu a avut medii statistice de 5.4 puncte, 1.6 recuperări, 1.3 pase ecisive, 0.6 intercepţii pentru 4.0 la eficienţă în 13.3 minute pe meci. Christian a avut procentaje de 47% la două puncte, 35% la trei puncte, respectiv 43% la linia de pedeapsă.

"Considerat unul intre cei mai de perspectivă jucători români ai generaţiei 1999, Chiţu vine alături de CSM CSU Oradea în perioada precompetiţională pentru a acoperi nevoia clubului, aceea de a avea acoperite toate poziţiile pentru a se putea antrena corespunzător (echipei îi lipsesc trei jucători, aflaţi la loturile naţionale). Totodată, perioada pe care o va petrece sub comanda lui Cristian Achim, Milan Mitrovic şi Marius Marinău îi va fi utilă jucătorului pentru a-şi testa potenţialul alături de o echipă angrenată în primul eşalon baschetbalistic al României, înscrisă în cupele europene", după cum mai menţionează site-ul CSM.

În altă ordine de idei, CSM CSU Oradea va disputa primul joc de pregătire pe data de 5 septembrie, cu începere de la ora 18, când va primi vizita echipei SCM Universitatea Craiova.

Până atunci, CSM continuă pregătirea în stagiul centralizat de la Debrecen. Echipa se va întoarce pe data de 29 august din Ungaria, urmând ca după o zi liberă, adică în 31 august, să reia antrenamentele pe plan local.