Conducerea şi staff-ul tehnic al campioanei României la baschet masculin, formaţia orădeană CSM CSU, au stabilit programul din presezonul din jumătatea a doua a acestui an. Reunirea baschetbaliştilor va avea loc pe data de 10 august. Apoi, va avea loc perioada de pregătire fizică, programată pe plan local.

"Condiţiile existente – sală de forţă proprie, mai multe locuri de alergare, bazin, dar şi resursele existente pentru recuperare – completează necesarul echipei pentru a efectua o încărcare fizică adecvată pentru startul oficial al sezonului competiţional 2018/19", au precizat reprezentanţii clubului CSM, pe site-ul oficial, motivând astfel de ce nu s-a mai optat pentru un stagiu centralizat de pregătire la Debrețin, în Ungaria, cum s-a întâmplat în anii anteriori.

Pregătirea pe plan local a elevilor antrenorului Cristian Achim va dura până pe data de 28 august, după care vor începe meciurile amicale de verificare.

Primul meci test va avea loc pe 29 august, când CSM CSU Oradea va întâlni, pe teren propriu, echipa CSM Târgu Mureş.

Apoi, pe 31 august, va urma meciul din deplasare cu SCM Timişoara. În perioada 4-8 septembrie, bihorenii vor susţine 2 sau 3 meciuri în Ungaria, iar ultimele jocuri de verificare vor avea loc la Oradea, cu ocazia tradiţionalului Memorial Antonio Alexe, care în acest an este programat între 13 şi 15 septembrie.

Sezonul oficial se va deschide pentru CSM CSU Oradea în data de 20 septembrie, atunci când, în Finalanda, campioana României va întâlni echipa Karhu Basket, în primul tur al calificărilor Basketball Champions League.