Formaţia de baschet masculin CSM CSU Oradea s-a impus la o diferenţă de trei puncte, sâmbătă seară, în Oradea Arena, în ultima partidă de verificare cu public pe care a disputat-o înainte de startul sezonului oficial. Trupa bihoreană a întâlnit echipa maghiară DEAC Debrecen, pe care a învins-o cu scorul de 77-74, dar după un meci de mare luptă. Într-o atmosferă antrenantă, grație suporterilor entuziasmați, a fost prezentat și lotul de jucători pentru noul sezon.

Un meci antrenant

A fost o victorie muncită a echipei orădene, într-o confruntare în care tehnicianul Cristian Achim a rulat aproape întreg lotul de jucători.

De la început au intrat pentru CSM CSU: Neal, Năstruț, Richard, Tarolis și Ogden. Antrenorul Achim a dorit astfel să joace conform regulamentului Cupei României, acolo unde vor juca în primele două zile ale lunii octombrie.

Startul de joc a fost bun, CSM CSU desprinzându-se la o diferenţă de zece puncte la finele primului sfert, scor 25-15.

Foto: Paul Lelea

Şi în sfertul al doilea începutul a fost bun, trupa bihoreană ajungând să conducă cu 31-17, dar pe finalul acestuia oaspeţii au mai redus din handicap, în pauza mare intrându-se doar cu un avantaj de cinci puncte, scor 44-39.

În sfertul al treilea însă, oaspeţii au recuperat din ecart, chiar au reuşit să treacă în avantaj după patru minute de la reluare, scor 53-54. S-a mers apoi cap la cap până în finalul secvenţei, scorul ultimei pauze fiind favorabil maghiarilor, 60-62.

În ultimele zece minute, maghiarii de la Debrecen au început mai bine, desprinzându-se la nouă puncte pe tabelă, scor 62-71, dar pe final de joc, „roş-albaştrii” şi-au revenit, au egalat la 71, după care au trecut din nou în avantaj şi au câştigat partida la o diferenţă de trei puncte, scor 77-74.

Leone, mascota echipei de baschet CSM CSU Oradea

CSM CSU Oradea, în noua casă

„A fost un meci util, chiar dacă am avut de suferit la început din cauza concentrării. Am jucat tot timpul cu un jucător U23, dar, sincer puteam fi un pic mai concentraţi. Deocamdată suntem în proces de acomodare cu noua sală”, a declarat, după partidă, antrenorul formaţiei orădene, Cristian Achim.

Acesta a făcut trimitere la faptul că, de acum înainte, toate meciurile de pe teren propriu ale echipei orădene se vor desfășura la noua arenă din oraș, Oradea Arena.

Principalul marcator al CSM-ului în acest joc a fost Justin Carter, autor a 16 puncte, în timp ce Mark Ogden a înscris 15 puncte, iar Donatas Tarolis şi-a adus şi el o bună contribuţie cu 11 puncte. În replică, de la formaţia din Debrecen, Djordje Drenovac a reuşit să înscrie 23 puncte, iar Duane Scott, 20 de puncte.

Lotul CSM CSU Oradea pentru următorul sezon competițional

Având în vedere acesta a fost ultimul joc amical cu public, înainte de startul sezonului oficial, clubul orădean şi-a prezentat la începutul partidei de sâmbătă şi lotul de jucători pentru noul sezon.

Fiecare jucător a intrat pe teren cu câte doi copii de mână, în aplauzele suporterilor încântați de spectacolul de pe teren.

Lotul echipei orădene de baschet masculin îi curinde, astfel, pe jucătorii: Kris Richard, Stephen Holt, Erik Neal, Donatas Tarolis, Justin Carter, Tudor Gheorghe, Raul Igna, Marian Schmidt, Raul Mureşan, Enzo Vescan, Luca Năstruţ, Bogdan Nicolescu, Cătălin Baciu, Mark Ogden şi Nikola Markovic. Antrenor principal: Criastian Achim (foto jos). Antrenor secund: Radovan Markovic. Preparator fizic: Marius Marinău.

Primele jocuri oficiale din sezonul 2022-2023 pentru CSM CSU Oradea vor avea loc la finele săptămânii viitoare, la Ploiești, acolo unde vor disputa două meciuri în cadrul turneului de calificare din Cupa României. Adversari vor fi echipa locală CSM Petrolul și FC Argeș Pitești.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!