Echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU va întâlni formația bulgară Balkan Botevgrad, în primul tur preliminar al FIBA Europe Cup – ediția 2017-2018, după cum s-a stabilit prin tragere la sorți, joi, la Munchen în Germania.

Primul joc între formația orădeană și cea bulgară va avea loc pe data de 20 septembrie, în Bulgaria, meciul retur urmând a se desfășura o săptămână mai târziu, pe 27 septembrie, la Oradea.

În cazul în care va trece de primul tur preliminar, CSM CSU Oradea se va duela în turul al doilea cu formația Falco Szombathely, din Ungaria. Meciurile din turul II preliminar sunt programate pe 4 și 11 octombrie, cu prima confruntare la Oradea.

Dacă se va califica în faza grupelor, CSM CSU Oradea va întâlni următorii adversari, în cadrul Grupei H:

– învingătoarea dintre Szolnok Olaj KK, Trabzonspor sau Sodertalje (preliminarii FIBA Europe Cup).
– învinsa dintre Lulea, Antwerp și Nizhny (preliminarii BasketballCL).
– învinsa dinre Sokoli și Kalev/Cramo (preliminarii BasketballCL).

Faza grupelor este programată să demareze pe data de 25 octombrie.

Cât privește adversarul din primul tur preliminar al orădenilor, Balkan Botegrad, aceasta a fost sfertfinalistă a ultimei ediții de campionat în Bulgaria, după ce s-a clasat pe locul 5 în sezonul regulat. Are patru titluri naționale ale Bulgariei (1974, 1987-1989), patru titluri de vicecampioană și patru cupe naționale.

„De asemenea, s-a clasat pe locul 4 în ediția 2013/14 a Ligii Balcanice. Își dispută jocurile de pe teren propriu la Arena Botevgrad, sală cu capacitate de 4.500 locuri. Antrenor este Nebojsa Vidic”, după cum se arată pe site-ul clubului CSM Oradea.