Formaţia orădeană de baschet masculin CSM CSU va evolua în FIBA Europe Cup în noul sezon al cupelor europene. În acest sens, clubul orădean a primit confirmarea oficială din partea FIBA Europe - organizatorul competiţiei - că a fost acceptată între echipele participante.

Pentru echipa "roş-albastră" va fi cea de-a şaptea participare în cupele europene de la înfiinţare. Prima a avut loc în sezonul 2013-2014, iar de atunci, cu o singură excepţie (în sezonul 2015-2016), baschetbaliştii orădeni s-au calificat în fiecare sezon în competiţiile continentale intercluburi. În primele două sezoane jucătorii de la CSM au evoluat în EuroChallenge, apoi în Basketball Champions League şi FIBA Europe Cup. Cel mai lung sezon continental pentru orădeni a fost 2016-2017, când au disputat în total 20 de meciuri, obţinând 10 victorii şi 10 înfrângeri.

În sezonul trecut, 2019-2020, CSM CSU Oradea a început în Basketball Champions League şi a continuat în FIBA Europe Cup, disputând în total 14 partide şi obţinând 7 victorii şi tot atâtea înfrângeri.

Pentru acest sezon, tragerea la sorţi pentru turul preliminar şi grupele primei faze din FIBA Europe Cup se va desfăşura pe data de 18 august, după cum anunţă clubul orădean, pe site-ul oficial.

Turul preliminar al FIBA Europe Cup este programat în perioada 23-30 septembrie, pentru ca sezonul regulat să debuteze pe 14 octombrie.

"FIBA Europe urmează să stabilească şi să anunţe structura exactă a competiţiei, lista completă a participantelor şi procedura pentru tragerea la sorţi. Forul continental urmează să anunţe dacă CSM CSU Oradea va intra în competiţie din preliminarii sau o va face din faza grupelor. Fără îndoială această decizie va fi influenţată de numărul echipelor participante în întrecere", transmite clubul CSM.