Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor juca în Israel, la Tel Aviv, în turneul final al FIBA Europe Cup, fază în care s-au calificat după ce au avut un turneu de excepţie la Oradea, luna trecută.

FIBA Europe a decis să acorde dreptul de organizare al Final Four-ului către Ironi Ness Ziona.

De menţionat că şi CSM Oradea a dorit să organizeze turneul final, dar în cele din urmă a fost preferat oraşul israelian. Astfel, Shlomo Group Hall va găzdui meciurile în urma cărora se va stabili numele câştigătoarei acestui trofeu continental.

"Toate cele patru echipe calificate la turneul final şi-au manifestat intenţia de a găzdui evenimentul. Astfel, decizia forului cu sediul la Munchen, Germania, a fost dificil de luat. Organizarea Final Four-ului reprezintă provocări de natură organizatorică şi sportivă pentru toate echipele calificate, însă fiecare şi-a dorit să-l găzduiască cu scopul de a-şi oferi o şansă suplimentară la câştigarea trofeului, dar şi pentru a puncta la capitolul imagine, chiar dacă acest lucru înseamnă să-şi testeze limitele din punct de vedere organizatoric", se arată pe site-ul oficial al clubului CSM Oradea.

Turneul final al FIBA Europe Cup va avea loc în perioada 23-25 aprilie. În semifinale, pe data de 23 aprilie, BC Parma (Rusia) va întâlni echipa gazdă, Ironi Ness Ziona, iar CSM CSU Oradea se va confrunta cu Argen BM Slam Stal Ostrow din Polonia. Apoi, pe 25 aprilie vor avea loc finala mică şi finala mare.