Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea îşi cunosc programul din primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale, în cadrul căruia vor întâlni echipa SCM Timişoara.

Clasată pe locul 2 la finele sezonului regulat, formaţia orădeană va disputa pe teren propriu primele două meciuri. Primul joc dintre CSM CSU Oradea şi SCM Timişoara va avea loc luni, 17 mai, de la ora 18:30, la Arena Antonio Alexe. Meciul al doilea se va desfăşura două zile mai târziu, miercuri, 19 mai, de la aceeaşi oră, 18:30.

După cum anunţă conducerea clubului bihorean, ambele partide vor putea fi urmărite în transmisiune directă pe pagina de Facebook CSM Oradea, pe canalele YouTube Superbet şi FRB TV.

Sistemul de disputare al confruntărilor este de "cel mai bun din trei partide", astfel că dacă "roş-albaştrii" bihoreni se vor impune în jocurile de pe teren propriu de săptămâna viitoare, deja vor obţine calificarea pentru turul II.

În cazul în care după desfăşurarea partidelor de la Oradea se va consemna egalitate la general, scor 1-1, atunci meciul al treilea, cel decisiv, va avea loc la Timişoara, pe terenul formaţiei care a încheiat în poziţia a 7-a sezonul regulat, vineri, 21 mai.

30 de victorii, în 40 de meciuri

Până acum, în actuala ediţie de campionat CSM CSU Oradea a disputat 26 partide, alături de şapte jocuri în Cupa României şi alte şapte în FIBA Europe Cup.

În total, "leii roşii" au bifat 21 victorii şi 5 înfrângeri în Liga Naţională. În total însă, "roş-albaştrii" au, la ora actuală, 30 de meciuri câştigate din totalul de 40 disputate în sezonul competiţional 2020-2021.

De-a lungul timpului, CSM CSU Oradea şi SCM Timişoara s-au mai întâlnit o singură dată în play-off. Acest lucru s-a întâmplat în sferturile de finală ale ediţiei 2016-2017 a Ligii Naţionale. Atunci, Oradea a învins cu scorul general de 3-0.

În actualul sezon însă duelul Oradea - Timişoara a mai fost consemnat şi în faza sferturilor de finală din Cupa României, când s-au impus tot elevii antrenorului Cristian Achim. De altfel, toate cele trei dispute de până acum din actualul sezon competiţional au fost câştigate de bihoreni, dar toate meciurile au fost aprig disputate.