Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor întâlni echipa CSO Voluntari în semifinalele Ligii Naționale, ediția 2023-2024. Duelurile dintre cele două echipe vor avea loc după sistemul cel mai bun din cinci partide, primul joc fiind programat joi, 25 aprilie, la Oradea.

Astfel, orădenii au avantajul terenului propriu în debutul confruntărilor, după ce s-au clasat pe locul 2 la finele sezonului regulat. Conform regulamentului, echipa mai bine clasată găzduieşte primele două jocuri, dar şi pe cel de-al cincilea, dacă va mai fi nevoie de el.

Echipa din Voluntari s-a situat pe locul 3 la sfârşitul sezonului regulat.

Reamintim că în sferturile de finală CSM CSU Oradea a trecut de CSM Constanța cu scorul general de 3-0, în timp ce CSO Voluntari a învins BC CSU Sibiu cu scorul general de 3-2.

Duelul din această semifinală, dintre CSM CSU Oradea şi CSO Voluntari, este unul interesant și prin prisma faptului că va opune echipele care au jucat împotriva lui U-BT Cluj-Napoca în ultimele trei finale de Liga Națională. CSM CSU Oradea a evoluat în ultimul act în 2021 și 2023, iar CSO Voluntari a făcut-o în 2022. Atunci, ilfovenii au ajuns în finala Ligii Naţionale după ce au trecut în semifinale tocmai de CSM CSU Oradea. 

Pentru bihoreni va fi acum un bun prilej de a-şi lua revanşa în faţa echipei din Voluntari, în faţa căreia au pierdut şi o finală de Cupa României, în 2021.

Se anunţă dueluri foarte echilibrate, întrucât şi bilanțul general al confruntărilor directe cu caracter oficial între cele două formații este egal, de 6-6. În ultimele patru jocuri, de fiecare dată CSM CSU a avut câştig de cauză.

Prima partidă a semifinalei CSM CSU Oradea – CSO Voluntari va avea loc joi de la ora 19, la Oradea Arena. Apoi, sâmbătă, de la ora 17:45, la Arena Antonio Alexe, se va desfăşura meciul cu numărul 2.

Jocul al treilea va ava loc la Voluntari, pe 1 mai, meciul al patrulea, dacă va mai fi nevoie de el, se va desfăşura tot la Voluntari, pe 3 mai, iar jocul cu numărul 5, dacă se va ajunge la el, se va disputa la Oradea Arena, pe 7 mai.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!