Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au asigurat prima poziţie în Conferinţa B a Ligii Naţionale, după ce au învins, sâmbătă seara, în deplasare, echipa CSM Athletic Constanţa. Jocul, care a contat pentru etapa a 15-a şi care s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Constanţa, s-a încheiat cu scorul de 108-61 în favoarea formaţiei bihorene.

Un scor categoric

Echipa constănţeană a început mai bine partida, dar elevii antrenorului Cristian Achim au reacţionat, printr-o serie de aruncări de la distanţă. CSM CSU s-a distanţat şi, după primele zece minute, conducea cu 11 puncte, scor 31-20.

În sfertul al doilea, "roş-albaştrii" au avut un joc şi mai eficient în apărare, în timp ce în atac Erick Neal s-a remarcat, el având deja, după 20 de minute, 19 puncte marcate. La jumătatea confruntării, CSM CSU a ajuns să conducă categoric, cu scorul de 52-33.

După pauza mare, diferenţa pe tabelă a crescut considerabil, jumătatea a doua fiind controlată în totalitate de jucătorii echipei orădene. Chiar din debutul sfertului III ei şi-au mărit avantajul la peste 30 de puncte.  Au fost minutele când Donatas Tarolis a ieşit la rampă, cu un joc inspirat la finalizare

Ca urmare, în ultima pauză CSM CSU conducea cu 37 de puncte, scor 81-44.

A 11-a victorie consecutivă

În ultima secvenţă, bihorenii s-au detaşat la peste 40 de puncte, dar pe final, jucătorul Justin Carter s-a accidentat şi nu a mai revenit pe teren.

Partida s-a încheiat cu scorul de 108-61, iar CSM CSU Oradea a bifat cea de-a 11-a victorie consecutivă în campionat şi are un bilanţ general de 12-1, care, cu trei etape înainte de final, îi asigură primul loc în Conferinţa B a Ligii Naţionale.

În jocul de sâmbătă seara de la Constanţa, Donatas Tarolis a fost, până la urmă, cel mai bun marcator al echipei orădene, cu 24 de puncte, în timp ce Erick Neal a înscris 22 de puncte, Bobe Nicolescu a contribuit cu 14 puncte, Nikola Markovic cu 13 puncte, iar Cătălin Baciu a reuşit 12 puncte.

Următorul meci al formaţiei CSM CSU Oradea va avea loc miercuri, 18 ianuarie, cu începere de la ora 19:45, în compania celor de la CSM Galaţi. Partida se va desfăşura la Oradea Arena.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!