Poloiştii de la CSM Digi Oradea au obţinut o victorie la cinci goluri, sâmbătă, în prima confruntare cu Dinamo, de la Bucureşti, din prima etapă a returului Superligii Naţionale.

Elevii antrenorului Kadar Kalman s-au impus, la Bazinul Anatolie Grinţescu, cu scorul de 11-6, după ce au controlat partida şi cu excepţia debutului de joc, s-au aflat în permanenţă la conducere.

Toate cele patru sferturi ale partidei au fost câştigate de orădeni, care s-au impus cu: 2-1, 3-2, 3-1 şi 3-2.

După ce dinamoviştii au deschis scorul dintr-un penalty, transformat de Fulea, CSM Digi a egalat prin Asanovic, iar Mihnea Chioveanu a înscris apoi pentru 2-1.

Sfertul II a debutat bine pentru bihoreni, care s-au desprins la 4-1, după ce au marcat B. Remeş şi M. Gheorghe. Apoi, dinamoviştii au înscris tot de două ori, prin Dragomirescu şi Demeter Szilard, s-au apropiat la un singur gol pe tabelă, 3-4, numai că în pauza mare s-a intrat cu avantajul de două goluri pentru vicecampioni, după ce Asanovic a marcat din nou.

Şi debutul sfertului III a fost la fel de bun pentru orădeni, care au marcat prin M. Gheorghe şi R. Georgescu şi s-au desprins la 7-3 pe tabelă. Dinamovişti au replicat prin Cr. Călin, dar ultimul gol al acestor opt minute i-a aparţinut tot CSM-ului, prin A. Creţu. Astfel, în ultima pauză, bihorenii conduceau cu 8-4.

În ultimul sfert, CSM Digi s-a distanţat la cinci goluri, după ce R. Georgescu şi-a trecut al doilea gol în cont. Au venit însă două goluri ale bucureştenilor, înscrise de A. Matei, din penalty, şi Fulea. Totuşi finalul partidei a aparţinut elevilor antrenorului Kadar Kalman, care au marcat de două ori, prin Asanovic şi A. Prioteasa. Partda s-a încheiat, astfel, cu 11-6 pentru CSM Digi, care şi-a consolidat locul II în clasament.

"A fost, ca de obicei aici la ei, foarte greu. Ne aşteptăm ca şi-n meciul al doilea să fie la fel, dar noi suntem hotărâţi să câştigăm şi acel joc", a declarat, la finalul partidei, tehnicianul echipei bihorene, Kadar Kalman.

Principalul marcator pentru CSM Digi a fost în această confruntare Mateja Asanovic, 3 goluri. L-au urmat Mihnea Gheorghe şi Ramiro Georgescu, cu câte două reuşite, în timp ce Mihnea Chioveanu, Bogdan Remeş, Andrei Creţu şi Andrei Prioteasa şi-au trecut câteun gol în cont.

De la Dinamo, Tudor Fulea a avut cele mai multe goluri, 2.

Partida a doua dintre Dinamo şi CSM Digi, de la Bucureşti, este programată duminică, de la ora 11, în transmisiune directă pe TVR2.

Cealaltă echipă bihoreană din Superliga Naţională de polo, CS Crişul Oradea, a disputat sâmbătă, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, meciul al doilea cu Sportul Studenţesc Corona. Cum s-a întâmplat şi vineri, şi de această dată oaspeţii s-au impus, de această dată cu scorul de 15-3. Pe sferturi Sportul Studenţesc Corona a câştigat cu: 5-0, 3-1, 5-1 şi 2-1. Golurile tinerilor jucători orădeni, pregătiţi de antrenorul Eugen Băjenaru, au fost înscrise de Andrei Podină, Alexandru Laza şi Nichita Ilisie.

Tot la Oradea s-a desfăşurat sâmbătă şi cel de-al doilea joc dintre Poli Cluj şi AMEFA Arad. Precum vineri, arădenii s-au impus şi de această dată, cu scorul de 18-6.

În fine, în cea de-a patra dublă dispută a etapei, Steaua Bucureşti a câştigat cu 12-1 şi 14-3 jocurile considerate în deplasare, cu Rapid.