Deşi a întâlnit o echipă cu renume în polo-ul internaţional, pe Steaua Roşie Belgrad, tânăra formaţie de la CSM Digi Oradea a realizat surpriza, vineri seară, în Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu, în prima etapă de la turneul Grupei H din turul II preliminar al Ligii Campionilor Europeni.

Elevii antrenorilor Dorin Costrăş şi Ciprian Câmpianu s-au impus cu scorul de 6-3 şi în pofida faptului că nimeni nu le dădea nicio şansă înaintea turneului, după ce lotul CSM-ului a fost remaniat în această vară, ei au acumulat deja primele puncte la turneu şi mai au nevoie de o victorie pentr a-şi putea asigura calificarea pe mai departe.

Cu o apărare foarte bună, dar şi cu un atac surprinzător de eficient, CSM Digi a început bine jocul cu sârbii, reuşind să conducă cu 2-1, după ce I. Szabo şi L. Vancsik au marcat primele goluri. Până la prima pauză, Steaua Roşie a redus din handicap, prin D. Tanaskovic.

Deşi sârbii au egalat, prin T. Mebojsa, şi sfertul secund a fost câştigat tot de bihoreni, care au marcat, precum în primele opt minute, prin I. Szabo şi L. Vancsik. Astfel, în pauza mare s-a intrat cu scorul de 4-2 pentru CSM Digi.

Deşi oaspeţii au încercat să revină, orădenii au continuat să se apere bine şi în jumătatea secundă a confruntării, iar portarul Gojko Pijetlovic a excelat din nou şi a fost aproape imbatabil. În acest context, tot CSM Digi a câştigat şi sfertul III, cu 1-0, prin golul marcat de M. Costa.

La 5-2 pentru orădeni, în ultimele opt minute, jucătorii de la Steaua Roşie Belgrad au început să pună presiune, dar au fost devenit tot mai agitaţi, după ce Gojko Pijetlovic a închis poarta bihoreană. În schimb, CSM Digi a mai reuşit să înscrie o dată, prin L. Vancsik şi astfel, la 6-2, zarurile au fost aruncate.

În ultimele două minute, echipa sârbă a reuşit totuşi să înscrie o dată, prin A. Njegovan, a redus din handicap, dar doar atât, pentru că jocul s-a încheiat cu o victorie surprinzătoare, cu 6-3 pentru CSM Digi.

"Pentru mine a fost o surpriză, ţinând cont de lipsurile pe care le-am avut, doi jucători accidentaţi. Băieţii s-au mobilizat exemplar şi au dat dovadă, aşa cum le-am cerut, de sacrificiu, de spirit de echipă, de tot ce ţine de luptă şi de pasiune. Din inimă îi felicit şi sper să continuăm pe această linie, turneul abia a început, dar iată, dintr-o dată ni se iveşte o şansă, pe care trebuie să o jucăm, dar şi cu ajutorul publicului putem face o surpriză plăcută", a declarat, după încheierea partidei, antrenorul principal al CSM-ului, Dorin Costrăş.

În primul meci al turneului, Sintez Kazan din Rusia a învins cu 10-7 echipa greacă Vouliagmeni.

Sâmbătă, în etapa a II-a a turneului, de la ora 18, faţă în faţă se vor afla Sintez Kazan cu Steaua Roşie Belgrad, iar de la ora 19:30, CSM Digi va primi replica grecukor de la NC Vouliagmeni.