Poloiştii de la CSM Digi Oradea au pierdut la o diferenţă de cinci goluri meciul din manşa I a play-off-ului Ligii Campionilor Europeni.

În partida disputată miercuri seară în Germania, cu Waspo Hannover, elevii antrenorilor Kadar Kalman şi Gheorghe Dunca au cedat cu scorul de 7-12 şi şi-au diminuat şansele de calificare pentru grupele principale ale competiţiei.

Pe sferturi s-a consemnat 5-0, 4-2, 2-3 şi 1-2.

Începutul de meci a fost dezastruos pentru vicecampioana României, care a primit cinci goluri în primele opt minute. Gazdele au marcat prin Darko Braguljan, Jorn Winkelhorst, Aleksandar Radovic, Pere Estrany şi Luka Sekulic.

În sfertul al doilea orădenii au marcat primii, prin Mihnea Gheorghe, care a redus din handicap, însă au urmat o serie de patru goluri ale gazdelor, marcate de Luka Sekulic, Darko Braguljan, Aleksandar Radovic şi din nou Darko Braguljan, ceea ce a făcut ca formaţia germană să conducă pe finalul primei jumătăţi de joc cu scorul de 9-1. Orădenii au fost grogy, însă chiar înaintea ultimei sirene din sfertul II, Nicolae Diaconu a înscris şi s-a intrat cu scorul de 9-2 pentru gazde în pauza mare.

Jumătatea a doua a adus un reviriment pentru bihoreni, care şi-au adjudecat la limită ultimele două sferturi, insuficient însă pentru a se putea apropia periculos de adversar. În sfertul III, Nicolae Diaconu, Maximilian Costa şi Andrei Creţu au marcat pentru CSM Digi, respectiv Luka Sekulic şi Pere Estrany pentru Waspo Hannover. În acest fel, cu opt minute înainte de final, germanii conduceau cu scorul de 11-5.

Începutul sfertului IV a adus un gol al gazdelor, marcat de Ante Corusic, după care elevii lui Kadar Kalman au revenit şi au mai înscris de două ori, prin Mihnea Gheorghe şi Tiberiu Negrean, reducând din handicap şi diminuând proporţiile scorului. Astfel, s-a încheiat jocul cu scorul de 12-7 pentru Waspo Hannover, iar pentru a se califica, CSM Digi va trebui să se impună în jocul retur, programat pe 9 noiembrie la Oradea, la o diferenţă de şase goluri.


Waspo Hannover – CSM Digi Oradea 12-7 (5-0, 4-2, 2-3, 1-2)

Marcatori Waspo: Darko Braguljan 3 goluri, Luka Sekulic 3, Aleksandar Radovic 2, Pere Estrany 2,

Jorn Winkelhorst 1 şi Ante Corusic 1 gol.

Marcatori CSM Digi: Mihnea Gheorghe 2 goluri, Nicolae Diaconu 2, Maximilian Costa 1, Andrei Creţu 1 şi Tiberiu Negrean 1 gol.

În celelalte trei partide din manşa I a play-off-ului Ligii Campionilor Europnei la polo, desfăşurate tot miercuri seara, Eger din Ungaria s-a impus cu scorul de 12-6 pe terenul formaţiei croate Primorje Rijeka, OSC Budapesta a câştigat, acasă, cu 10-6, jocul cu italienii de la SM Verona, iar AN Brescia s-a impus cu 14-5, tot acasă, în faţa celor dela Jadran Carine.