Poloiştii de la CSM Digi Oradea au pierdut meciul 3 al finalei cu Steaua Stirom, din Superliga Naţională şi au încheiat, din nou, pe locul II campionatul intern adjudecându-şi medaliile de argint şi titlul de vicecampioni.

Partida a III-a din ultimul act al ediţei 2017-2018 s-a desfăşurat vineri seara a Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu şi s-a încheiat cu scorul de 8-4 pentru bucureşteni, care, la final, au primit trofeul, medaliile şi tricourile de campioni.

Jocul a început bine pentru elevii antrenorului Dorin Costrăş, care au condus după primul sfert, cu 1-0, după golul surprinzător al lui Cristian Dobre.

Sfertul al doilea a fost câştigat clar de stelişti, cu 3-0, la jumătatea meciului, oaspeţii conducând cu două goluri, scor 1-3.

După pauza mare, tot bucureştenii au evoluat, pentru început, mai bine, desprinzându-se la 5-1, dar până la finalul sfertului III, CSM Digi a înscris şi ea de două ori, prin I. Szabo şi M. Costa. Astfel, s-a intrat în ultima pauză cu 5-3 pentru bucureşteni.

Deşi se legau anumite speranţe de ultimele opt minute, din păcate, jucătorii orădeni nu au reuşit să se apropie mai mult de adversar, diferenţa de experienţă dintre cele două combatante spunându-şi cuvântul. Bucureştenii au mai marcat de trei ori, dar scorul final, 4-8, l-a stabilit orădeanul Levente Vancsik.

"După schimbările care au avut loc la echipă, părerea mea este că ne-am atins obiectivul. Aceasta era obictivul nostru, lovul 2, dar, în schimb, în finală am încercat să facem tot posibilul ca să ajungem la cât mai multe meciuri. Noi suntem mulţumiţi de acest loc, dar anul viitor lucrurile se schimbă, anul viitor vrem să câştigăm campionatul", a declarat jucătorul echipei CSM Digi, Istvan Szabo.

"Mă aşteptam la o surpriză, dar n-a fost să fie, deşi am început bine. Am început cu multă dorinţă de a juca, însă până la urmă, n-am făcut totuşi meciul pe care trebuia să-l facem. Din păcate, acum e mult mai greu să poţi să baţi pe Steaua. Există un potenţial mult mai bun la ei. Noi am încercat, nu am reuşit, dar totţi tinerii noştri ne-au demonstrat că merită să avem încredere în ei", a spus, la final, şi antrenorul echipei bihorene, Dorin Costrăş.

Prezent la joc, preşedintele Federaţiei Române de Polo, Călin Găvruş, a oficiat festivitatea de premiere de la final, acordându-le jucătorilor orădeni medaliile şi trofeul de vicecampioni naţionali. Apoi, învingătorii au primit şi ei medaliile, trofeul şi tricourile de campioni.

De menţionat că CSM Digi Oradea a terminat sezonul 2017-2018 cu două finale disputate în competiţia internă. Ambele s-au terminat cu înfrângeri în compania Stelei Stirom Bucureşti, formaţie ce a câştigat toate meciurile oficiale disputate în întrecerile organizate sub egida Federaţiei Române de Polo.