După meciul tur din semifinala LEN Euro Cup, din Italia, cu Verona, echipa de polo CSM Digi Oradea se reîntoarce la campionat şi în acest sfârşit de săptămână, la Bucureşti, dispută prima dublă confruntare din noul an în Superliga Naţională.

Elevii antrenorului Kadar Kalman servesc replica formaţiei Dinamo, în prima etapă din retur. Jocurile sunt programate sâmbătă, de la ora 11, şi duminică, de la aceaşi oră, ambele în transmisiune directă pe TVR2.

Meciurile constituie o dublă confruntare ce opune ocupantele locurilor II şi III în ierarhia generală a Superligii Naţionale, tocmai de aceea ele reprezintă derby-ul etapei.

După turul sezonului regulat din Superliga Naţională, CSM Digi are 12 victorii şi două înfrângeri, în timp ce Dinamo a acumulat10 victorii şi 4 înfrângeri.

Formaţia antrenată de Kalman Kadar vine însă după eşecul suferit la Verona, în prima manşă a semifinalelor LEN EuroCup, scor 10-12. Acest rezultat păstrează totuşi CSM Digi în cursa pentru calificarea în premieră într-o finală continentală.

Pentru Dinamo jocurile din acest sfârşit de săptămână sunt primele oficiale din noul an.

Prima rundă din debutul Superligii Naţionale a debutat vineri, când cealaltă echipă din Oradea, CS Crişul, a disputat primul joc cu Sportul Studenţesc Corona. Jocul a fost încheiat cu victoria oaspeţilor, care s-au impus cu 14-4 (4-1, 2-0, 4-0, 4-3). Cele patru goluri pentru tinerii jucători orădeni au fost înscrise de Bogdan Codilă, Czenk Ferenc, Alexandru Laza şi Nichita Ilisie. Meciul al doilea este programat sâmbătă, de la ora 10.

Tot vineri şi tot la Oradea, AMEFA Arad a învins cu acelaşi scor, 14-4, pe Poli Cluj. Meciul revanşă dintre aceste echipe este programat sâmbătă, de la ora 11.

În programul acestei etapa mai este programată dubla dintre Rapid şi Steaua.