Poloiştii de la CSM Digi Oradea au câştigat Cupa României la polo, după ce s-au impus, duminică, în finală, în faţa principalei rivale, CSA Steaua Bucureşti, cu scorul de 5-3.

Meciul s-a desfăşurat în Bazinul Olimpic din Braşov, iar orădenii au făcut diferenţa în sfertul al doilea, pe care şi l-au adjudecat cu 2-0. Celelalte 3 reprize s-au terminat la egalitate, 1-1.

Spre deosebire de alte jocuri, de această dată apărarea formaţiei orădene a funcţionat foarte bine, iar portarul Gojko Pjetlovic a fost într-o formă de zile mari.

De la CSM Oradea au marcat: Tiberiu Negrean (2 goluri), Roland Szabo (1), Mihnea Chioveanu (1) şi Vojislav Cupic (1).

Marcatorii Stelei au fost: Andrei Buşilă (1), Petru Ianc (1) şi Nikola Murisic (1).

Trofeul câştigat duminică reprezintă şi o revanşă pentru orădeni. Anul trecut, CSM Digi Oradea a fost învinsă de Steaua în seminifinale. De altfel, echipa bucureşteană a câştigat atunci Cupa României, după o finală cu Sportul Studenţesc Corona. 

"Sunt foarte bucuros că am reuşit să câştigăm acest trofeu. Îmi felicit băieţii pentru mobilizare. Dacă la meciurile anterioare nu am avut tocmai evoluţia pe care ne-am propus-o, iată că acum, când a fost mai important, am reuşit acest lucru, iar apărarea a fost foarte bună astăzi", a declarat după joc antrenorul orădenilor, Kadar Kalman.

"Am pierdut, dar trebuie să recunoaştem că astăzi ei au fost mai buni decât noi. Apărarea le-a funcţionat perfect. Şi aici nu mă refer neapărat la portarul Gojko, ci şi la ceilalţi jucători. În campionat noi avem o primă şansă, sperăm ca acolo să ne luăm revanşa", a declarat Andrei Iosep, antrenorul Stelei.

CSM Digi Oradea şi Steaua sunt cele mai bune echipe ale momentului.

Cele două se vor lupta şi pentru titlu în acest an. Steaua a câştigat ambele partide din tur, de la Oradea.