Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea va găzdui în acest weekend, vineri și sâmbătă, derby-ul Superligii Naționale la polo pe apă masculin. Astfel, formația orădeană CSM Digi, ocupanta locului II în clasamentul la zi al competiției și vicecampiona națională, va primi replica echipei Steaua Stirom București, liderul clasamentului și campioana en-titre.

Dubla confruntare dintre cele mai bune echipe de polo din România va conta pentru ultima etape din sezonul regulat al ediției 2017-2018 din Superliga Națională.

Formația bihoreană se prezintă în fața propriilor susținători după ce a disputat patru meciuri în capitală. Aici, CSM Digi a repurtat două victorii în compania lui Rapid București și a împărțit victoriile cu Dinamo București.

Se anunță, astfel, o provocare deosebită pentru formația antrenată de către Dorin Costrăș. CSM Digi are în prezent un bilanț general de 21 victorii și 5 înfrângeri, cu care se situează pe locul al II-lea, loc pe care îl va păstra până la încheierea sezonului regulat, indiferent de rezultatele din jocurile care au mai rămas de disputat.

De partea cealaltă, Steaua Stirom București a înregistrat până acum un sezon impecabil pe plan intern, cu 24 victorii din tot atâtea partide disputate. Formația din capitală are însă și patru victorii din zece meciuri susținute în LEN Champions League.

CSM Digi și Steaua Stirom s-au mai confruntat până acum, în actualul sezon competițional, de trei ori. Este vorba despre jocurile din turul sezonului regulat din Superligă, desfășurate la București, respectiv finala Cupei României, găzduită tot la bazinul Steaua. De fiecare dată, bucureștenii s-au impus însă, cu 5-3, 14-8 și 7-1.

Prin urmare, jocurile de la Oradea din acest weekend reprezintă și un fel de revanșă, însă va fi foarte greu pentru echipa orădeană, cu o medie de vârsă mult mai tânără decât în sezonul precedent, care va avea în față o formație cu mulți jucători experimentați.

Primul joc dintre CSM Digi și Steaua Stirom este programat vineri, de la ora 19, parida a doua urmând a se disputa sâmbătă, de la ora 11:30. După cum anunță organizatorii, intrarea spectatorilor va fi liberă.