Poloiştii echipei campioane, CSM Digi Oradea, s-au calificat în semifinalele Cupei României de la Braşov, după ce vineri, în cele două partide ale grupei B, s-au impus de fiecare dată.

Mai întâi, în reuniunea de dimineaţă, jucătorii pregătiţi de antrenorul Kadar Kalman au întâlnit cealaltă echipă orădeană, CS Crişul, pe care au întrecut-o clar, cu scorul de 16-3. Pe sferturi s-a consemnat: 4-2, 6-1, 3-0 şi 3-0.

Principalul marcator în acest joc a fost Szabo Roland, autor al 4 goluri. L-a urmat Tiberiu Negrean şi Andrei Creţu cu câte 3 reuşite. Szabo Istvan şi Mihnea Gheorghe au marcat de două ori, iar Alex Popoviciu şi Viktor Kovats câte un gol. De la CS Crişul, marcatori au fost: S. Mureşan, N. Gabor şi A. Alexandrescu, cu câte un gol fiecare.

"A fost un bun antrenament pentru tinerii din lotul echipei noastre, având în vedere şi faptul că pauza competiţională a fost destul de lungă, de la ultimul meci care l-am avut anul trecut.
Diseară ne aşteaptă un meci dificil în compania Sportului Studenţesc Corona, pe care trebuie să-l câştigăm ca să jucăm mâine semifinala cupei cu a doua echipa clasată din cealaltă grupă, unde favorite sunt Steaua şi Dinamo", a declarat imediat după joc căpitanul CSM-ului, Gheorghe Dunca.

Aşa cum de altfel a previzionat spotivul, jocul al doilea, cu gazdele de la Sportul Studenţesc Corona, a fost mult mai dificil, cu toate că orădenii au început în trombă, conducând la un moment dat cu scorul de 5-0. Apoi, primul sfert şi l-au adjudecat cu 5-2, iar în cel de-al doilea au remizat cu 4-4, astfel în pauza mare s-a intrat cu scorul de 9-6 pentru campioni.

Sfertul III  a fost tot echilibrat, numai că CSM Digi a marcat de trei ori, iar Sportul doar de două. În acest context s-a intrat în ultima pauză cu scorul de 12-8 pentru campioni. Startul ultimelor opt minute a fost însă defavorabil orădenilor, cei de la Sportul Studenţesc reuşind să se apropie la un moment dat la un singur gol, scor 13-12. Totuşi finalul a fost bine gestionat, iar Tiberiu Negrean, de două ori, şi Mihnea Gheorghe au marcat goluri importante pentru CSM Digi, care s-a impus în final cu scorul de 16-13 şi s-a clasat pe primul loc în grupă.

De această dată Mihnea Gheorghe a fost cel mai eficace, cu 5 goluri. L-a urmat Tiberiu Negrean, cu 4, Mihnea Chioveanu şi Alex Popoviciu, cu câte 2, Dusan Markovic, Ramiro Georgescu şi Vojislav Cupic, cu câte un gol.

"Am început meciul în forţă, creându-ne rapid ocazii, pe care le-am şi fructificat în mod spectaculos până la scorul de 5-0. Apoi am slăbit ritmul, agresivitatea în apărare şi concentrarea în atac, încasând goluri relativ uşoare, ceea ce i-a ajutat enorm pe studenţi să relanseze meciul, creându-ne puţine emoţii în repriza a patra", a declarat Gheorghe Dunca, după această partidă.

Astfel, CSM Digi Oradea va disputa sâmbătă semifinala cu echipa de pe locul II din grupa A, Dinamo Bucureşti.

În ceea ce-o priveşte pe Crişul Oradea, aceasta, în afara disputei cu CSM Digi, joi a mai disputat un meci, cu Sportul Studenţesc Corona, încheiat cu victoria gazdelor, cu scorul de 20-4. Pe sferturi s-a consemnat: 6-3, 4-0, 5-0 şi 5-1.

Norbert Gabor a marcat în acest joc două goluri pentru elevii antrenorului Eugen Băjenaru, celelalte două fiind reuşite de S. Mureşan şi C. Seichei.


Ediţia din acest an a Cupei României la polo:

Etapa I (joi):

Dinamo – Poli Cluj 17-1

Sportul Studenţesc – Crişul 20-4

Steaua – Rapid 15-3

CSM Digi a stat

Etapa a II-a (vineri):

Poli Cluj – Steaua 3-21

Crişul – CSM Digi 3-16

Dinamo – Rapid 15-4

Sportul Studenţesc a stat.

Etapa a III-a (vineri):

Rapid – Poli Cluj 14-6

Steaua – Dinamo 9-2

CSM Digi – Sportul Studenţesc 16-13

Crişul a stat

Semifinalele (sâmbătă):

Ora 10:30 Steaua – Sportul Studenţesc Corona

Ora 12:00 CSM Digi – Dinamo

Finala (duminică):

Ora 11:30 învingătoarea semifinala 1 – învingătoarea semifinala 2