Poloiştii de la CSM Digi Oradea au reuşit să egaleze raportul întâlnirilor directe din finala campionatului Superligii Naţionale, ediţia 2015-2016, cu Steaua, după ce maţi seară au reuşit să se impună, în urma loviturilor de departajare de la 5 metri, în cel de-al patrulea joc al finalei.

Disputat la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu în faţa unui public numeros, care şi-a încurajat frenetic favoriţii, în special pe final de joc, meciul a consemnat scorul final 11-10 pentru CSM Digi, după ce la finele timpului regulamentar de joc tabela de marcaj indica scorul egal, 7-7.

Partida a început într-o notă de echilibru, cu primul gol marcat de stelişti, prin Teohari. Apoi T. Negrean a egalat şi în prima pauză s-a intrat cu scorul de 1-1.

În sfertul II, Steaua a marcat de două ori, prin Cr. Călin şi Filipovic, şi s-a desprins la 3-1 pe tabelă, însă când mai era un minut din acest interval, D. Markovic a redus din handicap şi în pauza mare s-a intrat cu scorul de 3-2 pentru Steaua.

În jumătatea a doua a disputei s-au marcat ceva mai multe goluri. Astfel, în sfertul III tot bucureştenii au marcat primii, prin Murisic, Ramiro Georgescu a redus din handicap, însă acelaşi Murisic a înscris pentru 5-3 în favoarea Stelei. Ultimele patru minute din acest sfert au aparţinut totuşi gazdelor, care au înscris de două ori, prin M. Gheorghe şi T. Negrean, şi au reuşit să egaleze, scor 5-5. Cu acest scor s-a intrat în ultima pauză.

Ultimele opt minute ale confruntării au debutat cu o ratare mare a lui Ghiţă Dunca, acesta neputând să-l învingă pe portarul Stoenescu, din faţa acestuia. Bucureştenii au beneficiat apoi de un penalty, transformat de Murisic şi au trecut din nou la conducere. Ramiro Georgescu a egalat, 6-6, însă P. Popescu a marcat din nou pentru oaspeţi. Totuşi, când mai era un minut şi 25 de secunde, Ramiro Georgescu a înscris al treilea său gol şi a restabilit egalitate, 7-7, scor cu care s-a încheiat timpul regulamentar de joc. Astfel, precum s-a întâmplat şi-n meciul al doilea de la Bucureşti, şi de această dată partida s-a decis la penalty-uri.

Primii care au marcat din aruncările de la 5 metri au fost steliştii, prin Murisic, apoi T. Negrean a egalat, Filipovic a transformat la rându-i pentru Steaua, dar a înschis şi M. Gheorghe şi scorul a devenit 9-9. Krisman de la bucureşteni a înscris apoi, iar de la CSM Digi, D. Markovic a ratat. A urmat N. Diaconu de la Steaua, dar a ratat şi el. Pentru CSM, R. Georgescu a transformat şi s-a ajuns cu 10-10 înaintea ultimei serii din loviturile de departajare. Pentru stelişti a executat Teohari, care a ratat, iar V. Cupic de la orădeni a înscris şi a declanşat bucuria în rândul echipei orădene, dar şi a suporterilor, tranşând victoria, cu 11-10 pentru campioni.

Astfel, raportul întâlnirilor directe din finală a devenit 2-2 şi meciul decisiv pentru stabilirea noii campioane va avea loc la Bucureşti, vineri, 27 mai.

"Anul acesta este foarte aproape diferenţa dintre cele două echipe şi cred că e bine că se decide în ultimul meci. A fost un meci foarte intens, cu o încărcătură mare, şi tactic şi fizic. Cred că era mai bine o zi de pauză între meciuri, precum e finala de la baschet, dar acum asta e. Şansele pentru ultimul meci, cel de la Bucureşti, sunt egale", a declarat, imediat, după meci Vojislav Cupic, jucătorul care a adus victoria echipei orădene, cu ultimul penalty transformat.

"Am avut un pic de ghinion pe final, am primit două goluri, după ce mingea a lovit bara iar apoi spatele portarului nostru şi a intrat. Eu sunt mândru de băieţii mei, au făcut un meci mare. Din păcate cineva trebuia să piardă, norocul n-a fost de partea noastră. N-avem de ce să fim supăraţi, cum am spus am făcut un meci foarte bun şi îi aşteptăm la Bucureşti", a declarat, la rândul său, antrenorul Stelei, Andrei Iosep.


CSM Digi Oradea – Steaua Bucureşti 11-10 (1-1, 1-2, 3-2, 2-2, 4-3)

CSM Digi: Pijetlovic şi D. Creţu – portari; R. Szabo, T. Negrean 2 goluri, D. Markovic 1, M. Chioveanu, A. Popoviciu, R. Georgescu 3, V. Cupic, A. Creţu, Gh. Dunca, M. Gheorghe 1 şi B. Remeş – jucători. Antrenori: Kadar Kalman şi Ciprian Câmpianu.

Steaua: D. Stoenescu şi M. Drăguşin – portari; D. Filipovic 1 gol, P. Ianc, N. Diaconu, D. Teohari 1, A. Buşilă, N. Murisic 3 (1 din 5 m), Krisman, P. Popescu 1, A. Ghiban, D. Goanţă şi Cr. Călin 1 gol. Antrenori: Andrei Iosep şi Răzvan Cristescu.

Au arbitrat: Nenad Peris şi Dragan Stampalja (ambii din Croaţia)

Delegat FR Polo: Viorel Rus

Penalty-uri: CSM Digi: T. Negrean (+), M. Gheorghe (+), Markovic (-), R. Georgescu (+) şi V. Cupic (+) / Steaua: Murisic (+), Filipovic (+), Krisman (+), N. Diaconu (-) şi Teohari (-).