Poloiştii de la CSM Digi Oradea au mai făcut încă un pas către finala Superligii Naţionale, ediţia 2017-2018, după ce şi sâmbătă s-au impus în faţa celor de la Corona Sportul Studenţesc. De această dată a fost însă mult mai greu, bihorenii câştigând la limită, cu 10-9, după o partidă echilibrată, cu destule răsturnări de scor şi cu golul victoriei orădene reuşit în ultimul minut şi jumătate de joc.

Cei de la Corona Sportul Studenţesc au început mai bine, conducând cu 2-0, dar orădenii au revenit şi au trecut la conducere cu 3-2, primul sfert consemnând însă scorul de 4-3 pentru CSM Digi.

După prima pauză, oaspeţii au revenit mult mai determinanţi, au egalat şi chiar au trecut în avantaj din nou, după ce şi-au adjudecat sfertul secund cu 3-1. Astfel, scorul în pauza mare a fost favorabil celor de la Corona, cu 6-5.

În jumătatea secundă, oaspeţii chiar şi-au mărit avantajul, la 7-5, dar orădenii au revenit spectaculos şi au înscris patru goluri consecutiv, prin I. Szabo, J. Koopman, R. Georgescu şi R. Szabo, intrând în ultima pauză cu avantajul de două goluri, scor 9-7.

Ultimele opt minute de joc au fost foarte disputate, cei de la Corona au înscris prin Vlad Georgescu, reducând din diferenţă la 9-8. La acest scor, gazdele au ratat un penalty, prin Koopman, care a trimis în bară, în replică, Oanţă a înscris pentru 9-9, dar golul victoriei l-a reuşit acelaşi jucător olandez din echipa orădeană, J. Koopman, când mai erau un minut şi 20 de secunde de joc.

Cum pe final bihorenii s-au apărat bine, jucătorii de la Corona nu au mai reuşit să înscrie, iar CSM Digi a obţinut o victorie importantă, cu 10-9, şi conduce acum cu 2-0 la întâlnirile directe din această semifinală, mai având nevoie de un singur succes în ultimele trei partide, pentru a obţine calificarea în ultimul act.

"Cel mai important este că avem 2-0, suntem puţin mai liniştiţi, putem să mergem cât de cât mai relaxaţi la Braşov. Faţă de primul joc, de această dată a fost un meci mult mai greu, şi fizic şi psihic. Am avut câteva momente grele, peste care am trecut cu bine însă. Eu sper să câştigăm primul joc de la Braşov, să încheiem cu 3-0, să avem apoi trei săptămâni de pauză şi să ne pregătim pentru Steaua, iar eu zic că dacă ajungem în finală, va fi un cu totul alt meci cu steliştii, de cum a fost acela de acasă", a declarat, după jocul de sâmbătă, de la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", Istvan Szabo, unul dintre cei mai în formă jucători de la orădeni, autor a trei goluri în acest meci.

Golgheter a fost din nou olandezul Jesse Koopman, autor a patru goluri. Au mai înscris: Ramiro Georgescu – 2 goluri şi Roland Szabo – 1 gol. De la Corona Sportul Studenţesc, cel mai eficace a fost Josip Jerkovic, autor a 3 goluri, urmat de Vlad Georgescu, cu 2.

"Ne aşteptam să fie un joc diferit, faţă de prima partidă. Ei nu aveau nimic ce să piardă, au jucat mult mai bine, chiar de la început, au fost mai atenţi şi au reuşit să ne ţină în şah până în finalul meciului. Importantă este însă victoria, urmează acum o perioadă în care trebuie să ne antrenăm şi să ne pregătim să câştigăm şi la Braşov", a declarat, la final, şi antrenorul princial al CSM-ului, Dorin Costrăş, cel care a stat din nou pe bancă, lăsându-l pe secundul Ciprian Cîmpianu să dea indicaţii şi să conducă echipa.

Meciurile 3 şi 4 ale semifinalei vor avea loc la Braşov, iar jocul al 5-lea, dacă va mai fi nevoie de el şi nu va fi tranşată calificarea până atunci, se va disputa tot la Oradea. Reamintim că sistemul de disputare a semifinalei este "cel mai bun din cinci partide".

În cealaltă semifinală, Steaua Stirom Bucureşti s-a impus cu 13-4 în primul joc cu Dinamo.